Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Στο results minedu οι βαθμοί

Πανελλήνιες 2018

Προσοχή! Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στο results minedu. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τους βαθμούς τους στις Πανελλήνιες 2018.

Ακριβώς στις 13:00 στο results minedu ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2018. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στο results minedu οι βαθμολογίες!

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες 2018, στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στο results minedu δεν περιέχουν τα ονομαστικά στοιχεία του υποψηφίου. Μάλιστα, σήμερα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2018: Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου

Από την Πέμπτη 5-7-2018 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018 θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Αυτό γίνεται επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16-7-2018. Επισημαίνεται ότι είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πανελλήνιες 2018

Πόσοι θα εισαχθούν σε ποιες σχολές

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα. Πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905 θέσεις. Συγκεκριμένα, έμεινε σταθερός ο αριθμός εισακτέων στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα. Σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονίας, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα. Πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985 θέσεις. Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα (Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, κλπ), ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.

Επομένως, συνολικά για το 2018 οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 74.692 ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν τις βάσεις 2018

Σημαντική αλλαγή φέτος στις Πανελλήνιες 2018 είναι η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ίδρυση αυτή φέρνει 10 νέα τμήματα στο 3ο επιστημονικό πεδίο και 9 στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο.

Ακόμη, η ίδρυση του νέου ΑΕΙ επηρεάζει τα ΤΕΙ της επαρχίας καθώς η Αττική παύει να έχει ΤΕΙ. Πάντα καθοριστικές για τις βάσεις είναι η προτιμήσεις των υποψηφίων σε συγκεκριμένα τμήματα. Εδώ θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές φέτος. Γιατί; Γιατί δίδεται η δυνατότητα στους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων για 5% περισσότερες θέσεις στα πανεπιστήμια.

Ταυτόχρονα υπάρχει η σημαντική αλλαγή στις Πανελλήνιες 2018, που φέρνει η κατάργηση του Πεδίου Επιστημών Εκπαίδευσης με την δυνατότητα πρόσβασης στα παιδαγωγικά τμήματα από όλα τα πεδία. Τα τμήματα αυτά αναμένεται να δουν νέα αύξηση των βάσεων.

Φέτος δίδεται η δυνατότητα μετεγγραφής σε αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη. Αυτό θα οδηγήσει πολλούς υποψήφιους να επιλέξουν περισσότερες επαρχιακές σχολές επηρεάζοντας έτσι και τις βάσεις προς τα επάνω.

Επισκεφτείτε το results minedu για να δείτε τις βαθμολογίες σας! Καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις