Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018: Τελικά ήταν γάτα ή σκύλος; Τι λένε οι μαθητές για τα θέματα

Πανελλήνιες

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη. Πρώτο μάθημα η Γλώσσα.

Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν και σύμφωνα με τους πρώτους που παρέδωσαν την κόλλα τους να βγήκαν από το εξεταστικό κέντρο του Ζωγράφου, τα θέματα ήταν εύκολα.

Τα θέματα που έπεσαν ήταν: Απόσπασμα για το περιβάλλον από το βιβλίο του Κωστή Παπαγιώργη “Τα Υπεραστικά” στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και αποσπάσματα του Θανάση Βαλτινού και του Yuval Noah Harari στα Νέα Ελληνικά.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές χαρακτήρισαν τα θέματα βατά. Υπήρξε βέβαια κι ένα… θεματάκι για το τι ήταν το ζώο που αναφέρεται στο απόσπασμα του κειμένου στα Νέα Ελληνικά. Ήταν σκύλος ή γάτα το ζώο; Ιδού η απορία. Και οι… απαντήσεις.

Τι είπαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες

Το newsit.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και σταδιακά τις προτεινόμενες λύσεις – απαντήσεις. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και στη συνέχεια και τις προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Αυτό είναι το θέμα στην Ελληνική Γλώσσα

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/glosaepal.pdf”]

Αυτό είναι το θέμα στα Νεα Ελληνικά

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/neaellhnikaepal.pdf”]

Στην Ελληνική Γλώσσα το κείμενο στο οποίο καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών είναι του Κωστή Παπαγιώργη για τα απορρίμματα. Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014.

Στα Νεα Ελληνικά το μη λογοτεχνικό κείμενο είναι του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου. Το λογοτεχνικό κείμενο είναι του Θανάση Βαλτινού. Πρόκειται για το διήγημα Ειδύλλιο που ανήκει στη συλλογή Επείγουσα ανάγκη ελέου (2015).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις