Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε επιστημονικά πεδία!

Αλλαγές που αφορούν στην ένταξη σε Σχολές, Τμήματα, αλλά και στην κατανομή τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία και που θα ισχύσουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-19), ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

   Αναλυτικά, οι αλλαγές στις πανελλήνιες 2019 που αφορούν τα επιστημονικά πεδία, είναι οι εξής:

– Για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, η εισαγωγή θα πραγματοποιείται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και η πρόσβαση σε αυτές θα γίνεται από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών), το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών) και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

– Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

– Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκτός από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, ενώ διαγράφεται από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και

– Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκτός από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Εξάλλου, για την εισαγωγή στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά».

Επίσης, στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα ανωτέρω τμήματα με τη διαδικασία του 10%, χωρίς νέα εξέταση, απαιτείται να είχαν εξεταστεί επιτυχώς στην αντίστοιχη ξένη γλώσσα το έτος που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εξαγόραζε» την σιωπή των γονιών ο 63χρονος γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για τον βιασμό μαθήτριας
Μητέρα μαθήτριας «έσπασε» τη σιωπή της και κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης έταζε να διαγράψει τις απουσίες των παιδιών για να μην τον καταγγείλουν οι γονείς των μαθητών
Άνδρας
«Αν το έχουν κάνει να τιμωρηθούν» λέει η μητέρα των δύο αδελφών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης στο Κερατσίνι
Μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα των δύο αγοριών αναφέρει ότι δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα για τα οποία κατηγορούνται τα παιδιά της, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι την τελική απόφαση έχει η δικαιοσύνη
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι 13