Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2019: Πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες

Ο αγώνας 102.000 νέων παιδιών για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινά σήμερα (06.02.2019). Οι Πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν με πρώτους στη μάχη να μπαίνουν τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ, ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

Πανελλήνιες ώρα… μηδέν. Στις 08:00 θα χτυπήσει το κουδούνι και οι υποψήφιοι που τελείωσαν φέτος τα ΕΠΑΛ θα ριχθούν στη μάχη των πανελλαδικών, με πρώτο μάθημα τα Νέα Ελληνικά.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 08:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία μέχρι τις 08:00 το πρωί. Έχουν τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να γράψουν και να παραδώσουν το γραπτό τους.

Αύριο Παρασκευή, 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα κάνουν τη δική τους πρεμιέρα με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ και Ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 18 και 20 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Ακολούθως, αναμένεται να διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα για τις φετινές Πανελλήνιες

– Στις 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– Στις 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– Στις 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
– Στις 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αναφορικά με τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας για τις Πανελλήνιες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις