Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2023: Ο πρώτος των πρώτων μιλά στο newsit.gr για το πώς κατάφερε το απόλυτο 20 σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Πανελλήνιες 2023: Ο πρώτος των πρώτων μιλά στο newsit.gr για το πώς κατάφερε το απόλυτο 20 σπάζοντας κάθε ρεκόρ!

Με 20.000 μόρια, ο πρώτος των πρώτων των Πανελληνίων 2023 μιλά στο newsit.gr για το πώς έφθασε στο να είναι ο αριστούχος όλων των εποχών και να μπει στη Νομική Αθηνών. Ο Φίλιππος Φούφας κατάφερε να πάρει το απόλυτο 20 σε όλα τα μαθήματα και να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει την επιτυχία του, όντας προσγειωμένος και ρεαλιστής.

“Η αλήθεια είναι ότι οι προετοιμασίες για τις Πανελλαδικές δεν είναι και η πιο ρομαντική ”διαδικασία”. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετές θετικές πλευρές και όλη αυτή η προσπάθεια για να πετύχει κάποιος τον στόχο του, αποβλέπει σε έναν ευγενή σκοπό. Σίγουρα όμως απαιτεί κάποιες θυσίες, κάποιες υποχωρήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκανα απίστευτες υπερβολές ή ότι δεν έβγαινα ποτέ. Έπρεπε απλά να μετριάσω τον ελεύθερό μου χρόνο που διέθετα για τα hobby μου, τα αγαπημένα μου πρόσωπα για όλα αυτά”.

Πίσω από την τεράστια προσπάθεια του Φίλιππου είναι η στήριξη που λαμβάνει όλον αυτόν τον καιρό από τα αγαπημένα του πρόσωπα. “Η οικογένειά μου με στήριξε όπως και οι φίλοι μου και οι καθηγητές. Πήγαινα και φροντιστήριο, το οποίο σε συνδυασμό με το σχολείο με προετοίμασε πολύ καλά γι’ αυτή την διαδικασία”.

Ο αριστούχος μαθητής σε ερώτηση του newsit.gr για τις σκέψεις του όσον αφορά στην επαγγελματική του αποκατάσταση, αναφέρει “πιστεύω είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ τί ακριβώς θέλω να γίνω στο μέλλον. Εξάλλου ένας από τους λόγους που πέρασα νομική είναι επειδή είναι μία σχολή με ευρύτητα και που ανοίγει πολλές πόρτες και δεν περιορίζει κάποιον σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Προτιμώ να μπω στην σχολή με ανοιχτό μυαλό, παρά να έχω προσπαθήσει μάταια να προβλέψω εκ των προτέρων μία συγκεκριμένη πορεία”.

Ο Φίλιππος Φούφας, ο οποίος αξιολογήθηκε με 100/100 και από τους οκτώ εκπαιδευτικούς που βαθμολόγησαν τα γραπτά του στις πανελλαδικές εξετάσεις είδε τις ανακοινώσεις των βάσεων από το νησί της Σίφνου όπου βρίσκεται ήδη -όπως λέει- για διακοπές με φίλους του προκειμένου να χαρεί τις στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς μετά από την προσπάθεια που κατέβαλε και εν τέλει πέτυχε να γίνει ο πρώτος των πρώτων και να θριαμβεύσει.

Το newsit.gr του εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία!

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις