Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες: Αλλαγή της κατάταξης των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

Πανελλήνιες: Αλλαγή της κατάταξης των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τι αλλάζει στην πρόσβαση με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα πραγματοποιείται και από το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Υγείας και Ζωής».

Επίσης η πρόσβαση στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος θα πραγματοποιείται και από το Επιστημονικό Πεδίο «Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών».

Για την σχετική Υπουργική Απόφαση Κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία, πατήστε εδώ.

Η ισχύς της παρούσας υπουργικής απόφασης αρχίζει από το διδακτικό έτος 2020-2021.

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020

Αν και φέτος ίσχυσαν ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που επέφερε την αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την καθυστέρηση της έναρξης για τις Πανελλήνιες 2020, η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2020 πιθανότατα δεν θα καθυστερήσει σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Έτσι, εκτός απροόπτου, μετά τις 20 Αυγούστου 2020 αναμένονται οι ανακοινώσεις των βάσεων 2020, δίνοντας έτσι ένα τέλος και στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις