Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα πάνω, κάτω στις βάσεις – Ποιες σχολές “πέφτουν” ποιες θα ανέβουν

Η αποσύνδεση του βαθμού απολυτηρίου, αλλά και η μείωση των μαθημάτων μαζί με τις διπλές εξετάσεις φέρνουν τα πάνω κάτω για ακόμη μια φορά για τους μαθητές που θα λάβουν φέτος μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήδη από τώρα όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις θα οδηγήσουν σε ανατροπές των βάσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά στις δημοφιλείς σχολές, τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο όμως και στην περιφέρεια.

Ιατρικές και σχολές παραϊατρικών, αλλά και πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να ανέβουν αρκετά. Αντίθετα οι βάσεις σε σχολές όπως τα παιδαγωγικά που από φέτος θα αποτελούν ξεχωριστό πεδίο, αναμένεται να πέσουν.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι ο καταμερισμός του αριθμού εισακτέων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, ωστόσο η μικρή αναμενόμενη μείωση θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξήσει τις βάσις σε αρκετές σχολές.

Τις βάσεις ωστόσο αναμένεται να αυξήσει και το γεγονός ότι μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα. Όπως και στο παρελθόν με λιγότερα μαθήματα οι βαθμοί των αριστούχων μαθητών συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις βάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση, η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά
«Το όνειρο 40 χρόνων δεν είναι πια όνειρο - Είναι έργο και ξεκινά», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τον Νοέμβριο στήνεται το εργοτάξιο, τον Ιανουάριο του 2027 αρχίζουν τα έργα και το β΄ εξάμηνο του 2029 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πράσινο Πάρκο της Μεσογείου
νικος χαρδαλιας
Πάτρα: Απατεώνες απείλησαν 91χρονη ότι θα τη σκοτώσουν και «αστυνομικός» την έπεισε να τους δώσει μετρητά και κοσμήματα 28.000 ευρώ
Οι απατεώνες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν ενώ λίγο αργότερα την κάλεσε «αστυνομικός» και την έπεισε να παραδώσει μετρητά και τιμαλφή
Ηλικιωμένη γυναίκα