Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανελλήνιες: Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την αλλοίωση του κειμένου της Έκθεσης

Πανελλήνιες: Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την αλλοίωση του κειμένου της Έκθεσης

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για την αλλοίωση του κειμένου του Γιώργου Θεοτοκά στις Πανελλήνιες για τους υποψήφιους μαθητές των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο και επχιειρώντας να απαντήσει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αλλά και σε όσους το αναπαρήγαγαν αναφέρει:

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική. Τα κείμενα προσαρμόζονται λεξιλογικά και δομικά, έτσι ώστε να διευκολύνουν την διατύπωση κατάλληλων επιμέρους ερωτημάτων (περιεχομένου, οργάνωσης του κειμένου κ.λ.π) ώστε να ανταποκρίνονται στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος σπουδών της Νεοελληνικής Γλώσσας. Συνεπώς, είναι εντελώς αβάσιμη η πληροφορία ότι συμβαίνει για πρώτη φορά διασκευή κειμένου».

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων απαντά λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται διασκευή – κανείς δεν είπε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό – αλλά δεν απαντά επι της ουσίας για την διαγραφή των λέξεων «κούφος πρύτανης ή κακός πρωθυπουργός».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε