Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για Σπύρο Πνευματικό: Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για Σπύρο Πνευματικό: Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε

Κλήση προς τον Σπύρο Πνευματικό θα απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Αφορμή, ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γιατρού και υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τους καρκινοπαθείς, οι οποίες τον έθεσαν εκτός «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πήρε θέση στο θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του γιατρού Σπύρου Πνευματικού και του στοίχισαν την απόσυρσή του από τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, και ερωτώμενος αν ως πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα καλέσει για εξηγήσεις τον κ. Πνευματικό, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε πως: «Προφανώς θα γίνει μία συζήτηση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δεν θα είναι προεκλογική όμως.

Θα κληθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίον ανήκει εκεί είναι η δικαιοδοσία, αυτή, εμείς οπωσδήποτε θα προκαλέσουμε μια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά ήθελα να σας πω επειδή προσδιόρισα και τον χρόνο δεν θα είναι προεκλογικός ότι αυτό το χρονικό διάστημα.

Στις μυλόπετρες της κομματικής διαπάλης, αυτό δημιουργεί προβλήματα για όποιον κληθεί να τη διαχειριστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Διότι είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, απαιτεί συναίνεση όλων και απαιτεί και μία συζήτηση η οποία δεν γίνεται με όρους, με φυσιολογικούς όρους 15 μέρες μετά τις εκλογές όμως», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, προκάλεσαν, νωρίτερα, και την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των Καρκινοπαθών (ΕΛΛΟΚ), η οποία του καταλογίζει κυνισμό και ότι «υποδηλώνει σχετικό υπόβαθρο σκέψης το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις