Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Συγκεντρώσεις φοιτητών έξω από Πανεπιστήμια

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Συγκεντρώσεις φοιτητών έξω από Πανεπιστήμια

Εκατοντάδες φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από τις 6 το πρωί στις εισόδους του ΕΚΠΑ, του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Η είσοδος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε συγκεκριμένα ιδρύματα βρίσκεται στο στόχαστρο των σπουδαστών, οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους και στο νομοσχέδιο Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φοιτητές έχουν αποκλείσει την είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος από την λεωφόρο Ούλοφ Πάλμε και από την πλευρά του κοιμητηρίου του Ζωγράφου, ενω παρόμοια εικόνα επικρατεί και στην είσοδο του Πολυτεχνείου, με την παρουσία της ΕΛΑΣ να μην είναι ισχυρή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εξέδωσαν ανακοίνωση όπου προαναγγέλλουν ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της νεοσύστατης υπηρεσίας και κάνουν λόγο για τα πρώτα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς. Επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη και θα περιφρουρήσουν το campus προκειμένου να μπλοκάρουν το νέο νόμο για τη φύλαξη των ΑΕΙ.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις