Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πανηγυρίζουν στην Ελευσίνα για το χρίσμα Πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021!

Πανηγυρίζουν στην Ελευσίνα για το χρίσμα Πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021!

Μια νέα εποχή αρχίζει για την Ελευσία, η οποία χθες πήρε το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. 

Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται και στην επίσημη σελίδα του φορέα της διοργάνωσης στο Facebook, αναρτήθηκε σήμερα το εξής μήνυμα: “Η Ελευσίνα 2021 θα ήθελε να συγχαρεί όλους όσοι εργάστηκαν για τις υποψηφιότητες της Kalamata:21 / Kαλαματα:21 – ECoC 2021 Candidate και της Rhodes 2021 – Ρόδος 2021. Και οι δύο πόλεις έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους αυτούς απαιτητικούς μήνες, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό και το μέλλον της χώρας μας. Κάτι πραγματικά ξεχωριστό έχει ξεκινήσει και για το λόγο αυτό ευελπιστούμε ότι πρόκειται για την απαρχή μίας νέας διαδρομής. Επιθυμία μας, να συνεργαστούμε όλοι μαζί τα επόμενα 5 χρόνια, προς όφελος, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης”.

“EUphoria! Τα καταφέραμε!! Η Ελευσίνα είναι η νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!!!”. Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα στη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της χαρμόσυνης είδησης.

Η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 (μαζί με την Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το Νόβι Σαντ της Σερβίας), παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη για έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς στον χώρο της Ευρώπαϊκής Ένωσης, που πήρε σάρκα και οστά από την πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη – με την ιδιότητα της υπουργού Πολιτισμού το 1985.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. 



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε