Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάνω από 2.000 και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού

Πάνω από 2.000 και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού

Με τα νέα πιο αυστηρά μέτρα να έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα η εικόνα που θα δούμε από τα κρούσματα θα παραμένει ανησυχητική. Μπορεί να μην καταρριφθεί το χθεσινό ρεκόρ έτους αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι πολύ ψηλά.

Ελαφρά αποκλιμάκωση και όχι τον αριθμό των 2.702 κρουσμάτων που είδαμε χθες αναμένεται να δούμε σήμερα στην ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και ακόμα και αν είναι λιγότερα από χθες αυτό δεν σημαίνει τίποτα, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση των κρουσμάτων και όπως αναφέρουν όλοι απαιτείται να είμαστε όλοι σε εγρήγορση ειδικά αυτό το διάστημα που είναι ιδιαίτερα πιεσμένο το σύστημα υγείας. 

Με το ιικό φορτίο στα υψηλότερα επίπεδα, τον δείκτη θετικότητας στο 5%, τον εβδομαδιαίο δείκτη μεταδοτικότητας άνω του 1,27 και τα νοσοκομεία στην Αττική στο όριο της κατάρρευσης, είναι φανερό ότι οι μεταλλάξεις προσθέτουν επιβάρυνση στην πανδημία, όπως λένε οι ειδικοί που μελετούν την επιδημιολογία λυμάτων.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα που πήραμε θα επαρκέσουν. Ένα ολικό lockdown θα είχε σοβαρή πιθανότητα να επαρκέσει”, ανέφερε νωρίτερα ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τόνισε ακόμα μιλώντας στο iatropedia.gr ότι: «Συνολικά βλέπουμε μια αυξητική πορεία η οποία θα συνεχιστεί. Ακόμη κι αν καμφθεί η Αττική θα συνεχιστεί η πανελλαδική αυξητική πορεία, γιατί υπάρχει διασπορά σε πολλές ακόμη περιοχές με τη δική τους δυναμική. Και η Θεσσαλονίκη αυξάνεται και άλλες πολλές περιοχές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις