Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Αύξηση νεκρών και νοσηλειών την επόμενη εβδομάδα

Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά κατά τους δύο μήνες του καλοκαιριού, ωστόσο παρουσιάζεται σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες σε υψηλά όμως επίπεδα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου ο δείκτης σταθερότητας βρίσκεται στο 3,5%, ενώ καθοριστικές θα είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς οι περισσότεροι επιστρέφουν από διακοπές μεταφέροντας τον ιό στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα συνέστησε τεστ και τήρηση των μέτρων προστασίας. Αυξήθηκε, όπως είπε, σημαντικά η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων και αυξήθηκαν οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις. Τόνισε δε, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε αύξηση νοσηλειών και θανάτων την επόμενη εβδομάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού, ως το μόνο όπλο για να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ειναι σαφές, είπε, ότι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν.

Μαγιορκίνης: Αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό σε υψηλό μάλιστα ποσοστό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες. Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης - Νέα κατάδυση διάσωσης στο σημείο μηδέν
Περίπου στις 16:00, οι έρευνες σταμάτησαν εκ νέου χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η επικινδυνότητα και η περιορισμένη ορατότητα στις δαιδαλώδεις στοές καθιστούν κάθε κίνηση ριψοκίνδυνη
Έρευνες για τον δύτη στη Βουλιαγμένη
Η δράση και η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ – Κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα, πλάκες χρυσού και πανάκριβα ρολόγια
Οι εικονικές εταιρείες με δηλωμένα και ασφαλισμένα ανύπαρκτα, μέχρι και αποθανόντα πρόσωπα και το χρέος εκατομμυρίων στο Ελληνικό Δημόσιο
ΕΦΚΑ
6
Η απάντηση του Γιώργου Μανίκα για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα με τις απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ
«Ο εντολέας μας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών ώστε να διευκολύνει την έρευνα τους. Δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την εμπλοκή του κ. Μανίκα θα αξιολογηθούν ενδελεχώς, για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου» λέει ο δικηγόρος του
Γιώργος Μανίκας