Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπαγγελόπουλος σε δικαστές: Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα με το Πόθεν Έσχες

Παπαγγελόπουλος σε δικαστές: Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα με το Πόθεν Έσχες
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Μήνυμα με αιχμές στους δικαστικούς λειτουργούς που αντιδρούν στην ηλεκτρονική κατάθεση Πόθεν Έσχες θέλησε να στείλει την Τρίτη (09.10.2018) ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στον τρόπο υποβολής Πόθεν Έσχες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό φέρνει αλλαγές μετά την ανταλλαγή απόψεων που έγινε με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και την απόφαση του ΣτΕ.

Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ, χωρίς, όμως, να απεμπολήσει τα δικαιώματα για την τήρηση της Διαφάνειας βάσει του Συντάγματος.

Παπαγγελόπουλος: Όλοι Πόθεν Έσχες

Ο αναπληρωτής υπουργούς Δικαιοσύνης απευθύνθηκε στους δικαστικούς λειτουργούς λέγοντας πως “κατανοώ πλήρως τις ανησυχίες κάποιων από την ηλεκτρονική υποβολή των Πόθεν Έσχες αλλά θέλω να διαβεβαιώσω του δικαστικούς λειτουργούς ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από όσους δεν έχουν να κρύψουν κάτι…”.

Υπογράμμισε ότι από την αντιπαράθεση αυτή που υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών λειτουργών, αυτή που δεν βγήκε χαμένη είναι η κυβέρνηση, καθώς ο ελληνικός λαός της έχει πιστώσει ότι η προσπάθειά της είναι για να υπάρξει διαφάνεια.

Γι’ αυτό και πρόσθεσε πως η αντιπαράθεση αυτή πρέπει να λήξει για να μην δείχνει ότι οι δικαστές δεν θέλουν την διαφάνεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, όμως, ήταν επικριτικός για την αντιπολίτευση:

“Μπορεί να υποκίνησε την αντιπαράθεση αυτή με τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά κατά την πάγια τακτική του πολιτικού συστήματος, θα πρέπει να αλλάξει η αντιπολίτευση που ασκείται για την αντιπολίτευση ακόμα και για θέματα που θεωρεί σωστά και θα αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο” είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και κατέληξε ότι θεωρώ “τέτοιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, αφορούν μόνο συρρικνωμένους κομματικούς στρατούς”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις