Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παπάγου: Σε διπλωματικό υπάλληλο της πρεσβείας της Ιταλίας ανήκει το αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε

Παπάγου: Σε διπλωματικό υπάλληλο της πρεσβείας της Ιταλίας ανήκει το αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε

Σε διπλωματικό υπάλληλο της πρεσβείας της Ιταλίας, στην Αθήνα,ανήκει το αυτοκίνητο το οποίο πυρπόλησαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μπλέσσα 68, στου Παπάγου.

Μάλιστα έκανε σχετική ανάρτηση ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, εκφράζοντας τη στήριξή του προς την υπάλληλο.

Όπως είπε, είναι κορυφαία σύμβουλος του Ιταλού πρέσβη στην Αυήνα, και το όνομά της είναι Σουζάνα Σλέιν.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες προσέγγισαν τη μονοκατοικία στο γκαράζ της οποίας ήταν παρκαρισμενο το αυτοκίνητο και πυρπόλησαν το όχημα με εύφλεκτο υγρό.

Στο σημείο βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μικρές ζημιές υπέστη ακόμη ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σε ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει: 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις