Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: 12,5% το έλλειμμα

Τελεσίγραφο της Κομισιόν στην Ελλάδα. Η Ευρωπαική Επιτροπή δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε στοιχεία για την πορεία του ελλείμματος με βάση τον προϋπολογισμό και ζητά απο την κυβέρνηση….

…άμεσα νομοθετικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

Σε σημερινές δηλώσεις του απο τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών είπε οτι το έλλειμμα αναμένεται να εκτιναχθεί το 2009 στο 12,5% του ΑΕΠ.

Μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε απο τον Χοακίν Αλμούνια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποσχέθηκε να βελτιώσει την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων που παρέχει η Ελλάδα και δεσμεύθηκε για δημοσιονομική εξυγίανση από το επόμενο έτος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποτιμήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, εν μέρει διότι δεν συμπεριέλαβε κάποια στοιχεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στο 6,0% του ΑΕΠ φέτος.

Νωρίτερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φάνηκε να έρχεται πιο κοντά σε όσα έχει εξαγγείλλει, για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ.Προβόπουλος υποστηρίξε ότι «η κρίση στην ελληνική οικονομία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρόκληση αλλά και ως ευκαιρία για το συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής και την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου», χρησιμοποιώντας σχεδόν αυτούσιο απόσπασμα ομιλίας του Γ.Παπανδρέου.

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Διοικητής της ΤτΕ γιά πρώτη φορά δεν παραχωρεί συνέντευξη για να παρουσιάσει την Έκθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε