Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

Παπαθανάσης: Δεν τίθεται θέμα για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

Τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (8/11) στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το μέτρο. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού πάρθηκαν γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι και ότι το 4ο κύμα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση έθεσε νέους περιορισμούς προσπαθώντας να διατηρήσει μια σχετική κανονικότητα και για αυτό θα πρέπει όλοι να τους σεβαστούν, καθώς δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων. «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τους αρνητές συμπολίτες μας να μην μπορούν να ψωνίσουν φαγητό για να φάνε» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαθανάσης.

Όσον αφορά στην Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα. «Δεν μπορούμε να βάλουμε έναν αστυνομικό στην είσοδο να κάνει έλεγχο», σημείωσε. 

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις