Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραδοχή Παγώνη για lockdown: Η μπάλα πάντα χάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις

Παραδοχή Παγώνη για lockdown: Η μπάλα πάντα χάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις
Φωτογραφία αρχείου

Στο “άνοιξε – κλείσε” του λιανεμπορίου και το lockdown στην Αττική, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Αναφερόμενη στη λειτουργία των καταστημάτων, είπε χαρακτηριστικά πως “τα μικρά μαγαζιά δεν είχαν πρόβλημα συνωστισμού, αλλά τα πολυκαταστήματα”, όπου είδαμε ατέλειωτες ουρές έξω από αυτά. Στο σχόλιο δημοσιογράφου, ότι οι ιδιοκτήτες των μικρών καταστημάτων θα αναρωτηθούν “τότε γιατί μας κλείσατε” και πως “έχει χαθεί η… μπάλα”, η κα Παγώνη παραδέχτηκε πως “η μπάλα πάντα χάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και πρέπει να έχουμε το βάρος της ευθύνης και να προχωρήσουμε”. 

Σύμφωνα με την λοιμωξιολόγο, αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς “τώρα θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί”. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο τέλος της εβδομάδας να δούμε μείωση των κρουσμάτων, αλλά αύξηση των διασωληνωμένων, καθώς υπάρχουν πολλοί νοσηλευόμενοι. 

Ερωτηθείσα τι θα κρίνει την απόφαση για την άρση του lockdown, απάντησε πώς “μας ενδιαφέρει ο αριθμός κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε απλές κλίνες. Τότε η επιτροπή θα μπορέσει να εισηγηθεί κάποια μείωση μέτρων”. Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι δυνατό “να ανοίξουν ταυτόχρονα τα δημοτικά σχολεία και τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away”. 

Για το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε ότι η συζήτηση θα γίνει μετά τον Απρίλιο, και θα κριθεί από την πορεία του εμβολιασμού και πόσο θα έχει αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Ολοκληρώνοντας, η Ματίνα Παγώνη επισήμανε ότι η χρήση διπλής μάσκας είναι απαραίτητη στα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για το Πάσχα αρκέστηκε να πει πως θα είναι “με μέτρα και σίγουρα όχι στα χωριά μας”. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις