Site icon NewsIT

Παράγοντας ΕΟΚ που κατηγορείται για βιασμό: «Να γίνει το δικαστήριο για να αποδειχθεί η αλήθεια»

15.11.2022 | 17:40
Παράγοντας ΕΟΚ που κατηγορείται για βιασμό: «Να γίνει το δικαστήριο για να αποδειχθεί η αλήθεια»

Σε δίκη παραπέμπεται πρώην παράγοντας της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης για απόπειρα βιασμού 44χρονης υπαλλήλου. Πρόκειται για ένα περιστατικό που σύμφωνα με την καταγγελία έγινε το Ιούλιο 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο πρώην παράγοντας της ομοσπονδίας διαψεύδει κατηγορηματικά το περιστατικό τονίζοντας ότι θα λάμψει η αλήθεια.

«Το μόνο που εύχομαι είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να γίνει το δικαστήριο για να αποδειχθεί η αλήθεια και να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι. Και τότε θα δούμε ποιος λέει αλήθεια, ποιος λέει ψέματα, ποιος κρύβεται από πίσω και οτιδήποτε. Είναι καταγγελία που έχει άλλα υπονοούμενα. Όταν θα διαβάσετε τη δικογραφία θα καταλάβετε τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα υπόλοιπα θα τα καταλάβετε», είπε ο πρώην παράγοντας της ΕΟΚ μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

«Κανείς δεν έχει ακούσει το παραμικρό»

Παράλληλα στην εκπομπή Tlive και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε και ο δικηγόρος του πρώην παράγοντα της ομοσπονδίας μπάσκετ Περικλής Πασχάκης. «Πρόκειται για μια καταγγελία που είναι ψευδής. Η δικογραφία δεν απαρτίζεται μόνο από την καταγγελία αυτής της κυρίας. Έχει καταθέσεις προσώπων που εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε και τα οποία εκείνο το βράδυ που φέρεται να έγινε το περιστατικό ήταν στο ξενοδοχείο και έχουν καταθέσει ότι δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους. Όπως λένε αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχαν δει ή θα το είχαν ακούσει. Υπάρχουν επίσης καταθέσεις ανθρώπων που μιλάνε και αξιολογούν την συμπεριφορά της κυρίας από την στιγμή της φερόμενης πράξης μέχρι να γίνει η καταγγελία. Αναφέρουν ότι η καταγγέλλουσα δεν είχε συμπεριφορά γυναίκας η οποία ήταν θύμα αυτής της πράξης. Έχουμε ένα ικανό αποδεικτικό υλικό, το οποίο το δικαστήριο θα αξιολογήσει, όπως θα αξιολογήσει και δια ζώσης, γιατί η διαδικασία στο ακροατήριο είναι η κορωνίδα των αποδείξεων. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο θα αξιολογήσει τον αποδεικτικό υλικό και και θα αναδείξει ότι ο εντολέας μου είναι αθώος και άδικα διασύρεται όλο αυτό το διάστημα και πρόκειται για μια καταγγελία που είναι ψευδής».

Στη συνέχεια ο κ. Πασχάκης ανέφερε… «Το αποδεικτικό υλικό εις βάρος του εντολέα μου είναι η κατάθεση που δίνει η ίδια η καταγγέλλουσα και οι καταθέσεις φιλικών και συγγενικών της προσώπων στα οποία φέρεται ότι λίγους μήνες μετά φέρεται να εκμυστηρεύτηκε αυτά που η ίδια λέει. Δεν υπάρχει άλλη κατάθεση. Υπάρχουν μάρτυρες από πολύ κοντινά δωμάτια του ξενοδοχείου που δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ούτε άκουσαν τίποτα παρά το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα έλεγε ότι φώναζε. Να σημειωθώ ότι απολογηθήκαμε στον ανακριτή και στην κ. εισαγγελλέα και δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον εντολέα μου».

Το χρονικό της καταγγελίας

Το περιστατικό σύμφωνα με την καταγγελία έγινε το Ιούλιο 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Νέων. Ένα βράδυ μετά το φαγητό γύρισαν όλοι στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους για να κοιμηθούν. Ο παράγοντας χτύπησε την πόρτα του δωματίου της 44χρονης και όπως η ίδια λέει αποπειράθηκε να τη βιάσει. Της άσκησε και βία όπως έχει περιγράψει η ίδια στην κατάθεσή της.

Η 44χρονη όπως αναφέρει πέντε χρόνια μετά το περιστατικό μίλησε σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας τα οποία απλά την προέτρεψαν να απευθυνθεί σε εισαγγελέα, ενώ υπήρξε άτομο να θάψει την υπόθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2021 κατήγγειλε το γεγονός στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version