Ελλάδα

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος το ΕΙΠ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μόνο το Παράρτημα του Βερολίνου πληρώνει ενοίκιο 10.000 ευρώ τον μήνα!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

  Σε παραίτηση οδηγήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), μετά την έκτακτη χτεσινή συνεδρίασή του. Είναι γνωστό, μετά και από τις δηλώσεις του προέδρου Γιώργου Μπαμπινιώτη στο ΑΜΠΕ στις 6 Φεβρουαρίου 2012, ότι το ΕΙΠ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με επίκεντρο το Παράρτημα του Βερολίνου, όπου το υπέρογκο ενοίκιο των 10.000 ευρώ τον μήνα και οι μακροπρόθεσμες δεσμευτικές συμβάσεις που απορρέουν από αυτό, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπινιώτης είχε δηλώσει ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του Ιδρύματος για τη στοιχειώδη λειτουργία τους φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που έχουν εκταμιευτεί δεν επαρκούν, δεδομένου και του χρέους των περίπου 300.000 ευρώ από προηγούμενα χρόνια.

    Από την πλευρά του ΥΠΠΟΤ, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβληματίζεται ως προς τον ρόλο και την αποστολή του ΕΙΠ και ότι υπάρχουν σκέψεις για την αναδιάρθρωσή του. Ο κ. Μπαμπινιώτης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σήμερα, ενώ πολύ πιθανόν αύριο να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από το Ίδρυμα.

    Σημειώνουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΙΠ συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και ακαδημαϊκοί, σημαντικοί άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (που είναι και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος), ο καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος, η καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, οι καθηγητές κλασικής αρχαιολογίας Βασίλειος Λαμπρινουδάκης και Μιχάλης Κοπιδάκης, η καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας Ελένη Πολίτου – Μαρμαρινού, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και ιστορικός του βιβλίου Κώστας Στάικος, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Φλογαΐτης και ο καθηγητής της Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Μιχάλης Δερμιτζάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Σκοπιανός μιλούσε στην κάμερα του Live News για τη Σταυρούλα Λεβεντάκη και προκαλούσε πριν ομολογήσει τη δολοφονία - «Όλοι γνωρίζουν ότι είναι τρελή»
Ο Σκοπιανός πλέον έχει ομολογήσει τη δολοφονία της και οι αστυνομικοί «βλέπουν» προσωπικά ή σεξουαλικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
σκοπιανός Χανιά
Βρέθηκε η σορός της Σταυρούλας Λεβεντάκη σε χωράφι - Ομολόγησε το έγκλημα ο ενοικιαστής της
«Εγώ την σκότωσα, τσακωθήκαμε για το σπίτι, την έριξα κάτω και την τραυμάτισα με μαχαίρι», ήταν τα πρώτα του λόγια - Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χλμ μακριά από το σπίτι της
Το σημείο όπου βρέθηκε  η Σταυρούλα Λεβεντάκη
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
22
Πανελλήνιες 2026: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών – Όσα πρέπει να ξέρετε για το Μηχανογραφικό
Τελευταία εβδομάδα εξετάσεων για ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα - Μέχρι τις 23 Ιουνίου η καταχώρηση των τηλεφωνικών αριθμών για τα αποτελέσματα με SMS - Μέχρι τις 30 Ιουνίου η απόκτηση του μοναδικού αριθμού για το Μηχανογραφικό
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ