Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρακολουθήσεις: Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ από τις ελληνικές Αρχές

Παρακολουθήσεις: Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ από τις ελληνικές Αρχές

Σε μία κίνηση-ματ για τη διαλεύκανση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών προχώρησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω κακόβουλων λογισμικών απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το αίτημα απευθύνεται στις αμερικάνικες αρχές καθώς οι εταιρείες που φέρονται να απέστειλαν τα μηνύματα εμφανίζονται να δηλώνουν έδρα σε αμερικανικές πολιτείες.

Οι εισαγγελείς, με το έγγραφο τους,ενημερώνουν τους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων, ώστε να γίνει εφικτή η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας.

Παράλληλα, οι Έλληνες εισαγγελείς συνεχίζουν να καλούν και να εξετάζουν μάρτυρες ενώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό predator.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις