Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι σε 6 εταιρείες που φέρονται να σχετίζονται με το Predator

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι σε 6 εταιρείες που φέρονται να σχετίζονται με το Predator
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Έφοδοι πραγματοποιούνται σε έξι διαφορετικές εταιρείες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αξιοποίησαν στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες, μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν για υπόθεση των παρακολουθήσεων, και εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα τους για τις παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Αίτημα των εισαγγελέων στην ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει αίτημα στην ΕΥΠ προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών και άλλων σημαντικών παραγόντων του δημοσίου βίου, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις καθώς και άλλες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές.

Έφοδοι και στα σπίτια των προσώπων που ερευνούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση -Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιριών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator, αλλά και στην Krikel η οποία φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη αναφερόμενη εταιρία.

Οι υπόλοιποι έλεγχοι που οργανώθηκαν από τους δύο εισαγγελείς φαίνεται να αφορούν εταιρίες και πρόσωπα που επίσης συνδέονται είτε απευθείας με τις δύο βασικές εταιρίες είτε μέσω φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που εμφανίζεται κοινή έδρα ή κοινά πρόσωπα στη μετοχική τους σύνθεσή τους.

Έτσι φαίνεται πως έφοδοι έγιναν και σε σπίτια προσώπων που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους κάποια δεδομένα για πειστήρια που ενδέχεται να βρεθούν τα οποία πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις