Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραλία – διαμάντι λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα – Αυτό είναι το Μικρό Πήλιο της Αττικής

Παραλία – διαμάντι λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα – Αυτό είναι το Μικρό Πήλιο της Αττικής

Πρόκειται για μια παραλία μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι την αποκαλούν, άλλωστε, “Μικρό Πήλιο”. Άυτλη είναι η “μυστική” παραλία-διαμάντι της Αττικής.

Απολαύστε μια εναέρια βόλτα πάνω από μια κρυφή παραλία της Αττικής, το “Μικρό Πήλιο”. Η ονομασία της εκφράζει απόλυτα το σκηνικό που την περιβάλλει και το οποίο μοιάζει πολύ με τις εικόνες που βλέπει κανείς σε παραλίες του Πηλίου.

Πεύκα μέχρι την παραλία (μας έκανε εντύπωση πως το μέρος δεν έχει υποστεί πυρκαγιές), φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά. Τα νερά σε αυτλη την παραλία είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα, όπως και η παραλία, καθώς ελάχιστοι την έχουν επισκεφτεί.

Το μέρος διατηρείται παρθένο χωρίς να έχει παρέμβει ο άνθρωπος. Το «Μικρό Πήλιο» είναι δυσπρόσιτο και δεν υπάρχει δρόμος που οδηγεί στην παραλία. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε με canyoning στο παρακείμενο φαράγγι και το σκηνικό ανταμείβει. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας Βαρνάβα και της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων Αττικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις