Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραμένουν υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Παραμένουν υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα  η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείο με την οποία επικυρώνεται η παράταση της κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Με την απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου επικυρώνεται η απόφαση της διεύθυνσης αλλοδαπών με την οποία παρατάθηκε η κράτηση της τους για τρεις μήνες για λόγους εθνικής ασφαλείας και δημόσιας τάξης. 

Οι 8 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που είχαν περάσει στη χώρα μας με στρατιωτικό ελικόπτερο μια μέρα μετά το αποτυχημένο μνημόνιο στην Τουρκία επισημαίνουν ότι δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα και ζητούσαν από το δικαστήριο να αφεθούν ελεύθεροι.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου πάντως οι 8 στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Το σκεπτικό της απόφασης: Σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια

Με την επίκληση πως “η ατομική συμπεριφορά των 8 συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας” η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείο αποφάσισε να μην αφεθούν ελεύθεροι και να συνεχιστεί η κράτηση τους για τρεις μήνες ακόμα. Στη απόφαση της πρόεδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου γίνεται επίκληση στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισημαίνεται πως: «Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελείώδους συμφέροντος της κοινωνίας καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους. Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε