Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρασκευής: Αυτές οι παράμετροι θα κρίνουν την παράταση του lockdown

Παρασκευής: Αυτές οι παράμετροι θα κρίνουν την παράταση του lockdown
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Δημήτρης Παρασκευής, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας – προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και τα στοιχεία που θα καθορίσουν το πότε θα αρθεί το lockdown στη χώρα μας.

Όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του STAR “φαίνεται ότι η εικόνα είναι αρκετά αισιόδοξη… Από τον αριθμό των νοσηλειών φαίνεται ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. Είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος και αν αυτό ισχύει, είναι ένα αισιόδοξο σενάριο”.

Συμπλήρωσε ότι “ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αλλά και το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ, είναι αυτό που καθορίζει τις αποφάσεις μας. Μια τρίτη παράμετρος είναι για ποιο άνοιγμα συζητάμε”.

Click4More: Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 884 νέα κρούσματα

Κατά τον ίδιο, ασφαλείς δραστηριότητες και άρα υποψήφιες για “άνοιγμα” το επόμενο διάστημα, είναι πχ τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και το click away στο λιανεμπόριο. 

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος είναι ποιες είναι οι αντοχές της οικονομίας μας. Μπορεί να επιτρέψει μία μικρή παράταση του Lockdown και σε τι βαθμό;”

Ο ίδιος είπε πάντως, ότι δεν είμαστε μακριά ακόμα και από το άνοιγμα στην Εστίαση, λέγοντας με νόημα ότι “ο Απρίλιος θα είναι σίγουρα ένας πολύ καλύτερος μήνας”. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις