Ελλάδα

Παρασκευής στο Live News: Μας ανησυχούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική

Για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, αλλά και την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

«Το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης μας ανησύχησε γιατί σχετίζεται με μια μεγάλη έξαρση, ενώ έχει μεταλλάξεις στην περιοχή του ιού στην περιοχή που αποτελεί επίτοπο για την ανάπτυξη ανοσίας» σημείωσε ο κ. Παρασκευής. Και συνέχισε: «Ο ιός αυτός μπορεί να είναι ανθεκτικός στην ανοσία που θα αναπτύξει ο οργανισμός, είτε φυσικά είτε μέσω του εμβολιασμού».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, η επαναλοίμωξη είναι κάτι που συμβαίνει, δεν είναι κάτι απίθανο. Μπορεί να μην έχει αναπτύξει επαρκή ανοσία ο οργανισμός.

«Μας ανησυχεί η αύξηση που υπάρχει στην Αττική, αλλά δεδομένου ότι έχει διαγνωσθεί έγκαιρα, αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα της πανδημίας» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής καθηγητής.

«Κάθε δραστηριότητα εμπεριέχει ένα κίνδυνο, αλλά το άνοιγμα γίνεται πολύ προσεκτικά και με βάση τα στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας» σημείωσε ο κ. Παρασκευής για το άνοιγμα των γυμνασίων, ενώ για την Αττική, υπογράμμισε πως οι ειδικοί θα ανησυχήσουν αν δουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα τους αναγκάσει σε πιο αυστηρά μέτρα.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ιεράπετρα στα Φέρμα - 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, απομακρύνθηκαν 5.000 τουρίστες
Δύσκολες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή μέχρι το πρωί της Παρασκευής - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Ιεράπετρα
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 35 λεπτά
1
Θερμικός θόλος φέρνει καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43°C - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση αναφέροντας πως: «Από το Σαββατοκύριακοο θερμικός θόλος θα στραφεί και προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη μεταφορά των πολύ θερμών αερίων μαζών»
Φωτογραφία αρχείου 14
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 31