Παρασκευής στο Live News: Μας ανησυχούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική

Για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, αλλά και την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

«Το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης μας ανησύχησε γιατί σχετίζεται με μια μεγάλη έξαρση, ενώ έχει μεταλλάξεις στην περιοχή του ιού στην περιοχή που αποτελεί επίτοπο για την ανάπτυξη ανοσίας» σημείωσε ο κ. Παρασκευής. Και συνέχισε: «Ο ιός αυτός μπορεί να είναι ανθεκτικός στην ανοσία που θα αναπτύξει ο οργανισμός, είτε φυσικά είτε μέσω του εμβολιασμού».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, η επαναλοίμωξη είναι κάτι που συμβαίνει, δεν είναι κάτι απίθανο. Μπορεί να μην έχει αναπτύξει επαρκή ανοσία ο οργανισμός.

«Μας ανησυχεί η αύξηση που υπάρχει στην Αττική, αλλά δεδομένου ότι έχει διαγνωσθεί έγκαιρα, αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα της πανδημίας» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής καθηγητής.

«Κάθε δραστηριότητα εμπεριέχει ένα κίνδυνο, αλλά το άνοιγμα γίνεται πολύ προσεκτικά και με βάση τα στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας» σημείωσε ο κ. Παρασκευής για το άνοιγμα των γυμνασίων, ενώ για την Αττική, υπογράμμισε πως οι ειδικοί θα ανησυχήσουν αν δουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα τους αναγκάσει σε πιο αυστηρά μέτρα.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

Μόσιαλος: H κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς με κορονοϊό

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική ... Διαβάστε περισσότερα
Βασιλακόπουλος:  «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

Βασιλακόπουλος: «Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες»

“Πρέπει να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να μην έχουμε κρεβάτι εντατικής στην Αθήνα και να πηγαίνουμε σε πορείες. Δεν υπάρχει συνωστισμός που είναι ασφαλής, για πολιτικούς ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που «αντέχουν» στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις δύο μεταλλάξεις που «αντέχουν» στα εμβόλια – Δύο τέτοια κρούσματα στην Αττική

Ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας από την εμφάνιση δύο νέων στελεχών του κορονοϊού, που εντοπίστηκαν από το ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Δύο κρούσματα με αυτές τις μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί στην Αττική.