Ελλάδα

Παράταση Πόθεν έσχες 2016: Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση για την υποβολή πόθεν έσχες δυο μηνών για τους υπόχρεους, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε περισσότερα για την υποβολή πόθεν έσχες.

Για τουλάχιστον 2 μήνες πρόκειται να παρατηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν εσχες με τροπολογία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Η παράταση στην υποβολή πόθεν έσχες δίδεται μετά το μπαράζ προσφύγων στο ΣτΕ από δικαστές και άλλους υπόχρεους όπως οι καναλάρχες που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υποβολής προκειμένου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επι του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΣτΕ έχει αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται τουλάχιστον εντός διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει, πιθανότατα θα δοθεί κι άλλη παράταση.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ότι μετά την προσφυγή των δικαστών και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρατείνει τη διαδικασία κατά δύο μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία για την υποβολή πόθεν έσχες έληγε στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά
Ανεστίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι καθαρός, τζάμι» – Μπλοκάρουν κι άλλοι λογαριασμοί αγροτών – «Δεν υπάρχει καμία διάθεση για διάλογο»
«Τον Φραπέ ακούσαμε, ότι δεν έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς ούτε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Σε εμένα έπεσε αυτός ο συρφετός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είμαι καθαρός» λέει ο ίδιος
Κώστας Ανεστίδης
79