Ελλάδα

Παρατείνεται η ΝΟΤΑΜ για όσους ταξιδεύουν από Ρωσία – Θα μπαίνουν στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ

Παράταση της ΝΟΤΑΜ έως και την Δευτέρα (05.10.2020) τα μεσάνυχτα, για τους μόνιμους κατοίκους της Ρωσίας που σχεδιάζουν  να ταξιδέψουν  στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη επικαιροποιημένη ΝΟΤΑΜ όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19.

Σχετικά με το τεστ κορονοϊού, αυτό θα πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, με την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από τη Ρωσία και μόνο στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν από την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για Covid-19. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους. Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Από τη NOTAM εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου μονίμων κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για τα Τέμπη - «Ποιόν εξυπηρετείτε;»
«Για ποιον λόγο κύριε Κασελάκη, μιλάτε για ενδεχόμενο συσχετισμό των ελαιών σιλικόνης μετασχηματιστών της Siemens με την Πυρόσφαιρα που στέρησε το οξυγόνο και κατέκαψε τα παιδιά μας;» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης 1
Χτύπησαν τον 36χρονο γιατρό μπροστά στον γιο του για ένα κόκκινο φανάρι - Η στιγμή του ξυλοδαρμού στην Θεσσαλονίκη
Η αιτία της επίθεσης, ήταν γιατί οι 4 άντρες θεώρησαν πως ο 36χρονος οδηγούσε αργά, με συνέπεια να τους καθυστερήσει και να τους «πιάσει» το κόκκινο φανάρι
Η στιγμή της επίθεσης στον 36χρονο γιατρό 1
Στα ύψη η αγωνία για τον 43χρονο Σπύρο Σέββο που εξαφανίστηκε από το Κερατσίνι - Στο σκοτάδι ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο 43χρονος φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος με την εγχείρηση, που επρόκειτο να κάνει, καθώς είχε υποστεί ρήξη του ώμου του
Ο 43χρονος από το Κερατσίνι