Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάρε δώσε με διακινητές στην Ελλάδα είχε Αλγερινός που πλαστογραφούσε διαβατήρια σε τζιχαντιστές! – Η σχέση του με τους βομβιστές στο Stade de France!

Πάρε δώσε με διακινητές στην Ελλάδα είχε Αλγερινός που πλαστογραφούσε διαβατήρια σε τζιχαντιστές! – Η σχέση του με τους βομβιστές στο Stade de France!

– Συνελήφθη στην Ιταλία και ομολόγησε ότι έστελνε πλαστά διαβατήρια σε κύκλωμα διακινητών σε Ελλάδα και Τουρκία
– Οι βελγικές αρχές τον είχαν αφήσει ελεύθερο και λίγο αργότερα εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης
– Είχε πλαστογραφήσει τα διαβατήρια των δύο Σύρων που είχαν ανατιναχθεί στο στάδιο του Παρισιού
– Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ για ένα αυτοσχέδιο τζαμί στα Σεπόλια, όπου ο “ιμάμης” φέρεται να πραγματοποιεί κηρύγματα μίσους
– Θρίλερ με τον φορητό υπολογιστή του Ομάρ Τάρας, που συνελήφθη το 2015 σε διαμέρισμα του Παγκρατίου
– Ο μακελάρης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε “μπει” στην Ελλάδα από Ιταλία με προορισμό την Τουρκία 

Σχέση και με την Ελλάδα φαίνεται να έχει ο Αλγερινός που συνελήφθη προχθές στην Ιταλία και φέρετε ως ο άνθρωπος που πλαστογραφούσε για λογαριασμό του ISIS διαβατήρια μαχητών.

Ο άνθρωπος αυτός αναλάμβανε την πλαστογράφηση διαβατηρίων για λογαριασμό μελών του ISIS είτε εν άγνοια του, είτε εν γνώση του δηλώνοντας στους “Καραμπινιέρους” πως έστελνε τα διαβατήρια σε Ελλάδα και Τουρκία, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Μάλιστα από τις έρευνες των ιταλικών αρχών διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε πλαστογραφήσει τα διαβατήρια των δύο Σύρων που είχαν ανατιναχθεί στο στάδιο του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο και είχαν περάσει από τη Λέρο στις 30 Οκτωβρίου του 2015.

Την ίδια περίοδο μαζί με τους δύο “καμικάζι” του ISIS είχαν περάσει στην Λέρο άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης είχαν συριακά διαβατήρια και καταγράφηκαν από τους αστυνομικούς της Frontex, που βρίσκονταν στο νησί.
Οι δυο “Σύροι” όπως φαίνονταν από τα διαβατήρια που είχαν στα χέρια τους, κρατήθηκαν για ένα διάστημα στην Κω, καθώς υπήρξε πρόβλημα στον αριθμό των διαβατηρίων τους και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τελικά οι δυο μυστηριώδεις “Σύροι” συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου στο Σάλτσμπουργκ, καθώς είχε διαπιστωθεί πως τα διαβατήριά τους ήταν πλαστά και μάλιστα είχαν τον ίδιο αύξων συριακό αριθμό με τα διαβατήρια που είχαν στην κατοχή οι δύο “καμικάζι” που ανατινάχτηκαν έξω από το στάδιο του Παρισιού.

Επίσης από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως πρόκειται για έναν Πακιστανό κι έναν Αλγερινό, τον οποίων οι επαφές με ριζοσπάστες ισλαμιστές ακόμα είναι προς διερεύνηση.
Στο μεταξύ σε θρίλερ εξελίσσεται η πληροφορία που θέλει το φορητό υπολογιστή του Ομάρ Τάρας, του Αλγερινού που συνελήφθη το 2015 σε διαμέρισμα του Παγκρατίου, να περιείχε σχεδιαγράμματα του αεροδρομίου των Βρυξελλών, καθώς ούτε οι βελγικές αρχές, ούτε οι ελληνικές, επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Το θρίλερ προκλήθηκε έπειτα από δημοσίευμα τις “Le Monde”, που έκανε λόγο για σχεδιαγράμματα του αεροδρομίου των Βρυξελλών, στων υπολογιστή του Αλγερινού Ομάρ Τάρας, οποίος φέρετε για ένα μικρο διάστημα να φιλοξένησε σε διαμέρισμα του Παγκρατίου των μακελάρη του Παρισιού Αμπντέλ Χαμίτ Αμπαούντ.
Εκείνη την εποχή οι Βέλγοι είχαν στείλει σήμα στην αντιτρομοκρατική για εντοπισμό του κινητού του Αμπαούντ σε συνοικία των Αθηνών. Μέσα σε ένα 24ωρο οι Έλληνες εντόπισαν το διαμέρισμα και συνέλαβαν έναν Αλγερινό, έναν Σύρο κι έναν Μαροκινό. Έπειτα από παλινωδίες των βελγικών αρχών, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι για να συλληφθεί λίγες ημέρες μετά ο Αλγερινός Ομάρ Τάρας, μετά από νέο σήμα των βελγικών αρχών!

Στην κατοχή του Τάρας είχε βρεθεί ένα usb, κι ένας φορητός υπολογιστής, αντικείμενα τα οποία οι Έλληνες δεν εξερεύνησαν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές τις ΕΛ.ΑΣ και τα έστειλαν, “πακέτο” μαζί με τον Τάρας στο Βέλγιο. Βέβαια οι Βέλγοι κατά πάγια τακτική τους δεν ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για το παραμικρό.

Έτσι λοιπόν και έπειτα από το δημοσίευμα τις “Le Monde”, το θρίλερ όσον αφορά στα σχέδια να παραμένει ενεργό, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τους Βέλγους.
Στο μεταξύ και σχετικά με τον δεύτερο μακελάρη του Παρισιού, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη κοντά στο πατρικό στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια ακολούθησε το μακελειό στο αεροδρόμιο και το μετρό τις βελγικής πρωτεύουσας, στις 4 Αυγούστου του 2015 είχε “μπει” στην Ελλάδα από Ιταλία με προορισμό την Τουρκία.

Από την πρώτη στιγμή που ο Αμπντεσλάμ πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε διαδοχικά τόσο τις ιταλικές αρχές όσο και τις βελγικές, για να λάβει αίτημα επιτήρησής του μόνο από την Ιταλία.
Τέλος στην ΕΥΠ έχει σημάνει συναγερμός για ένα αυτοσχέδιο τζαμί στα Σεπόλια, όπου φέρετε ο εκεί “ιμάμης” να πραγματοποιεί κηρύγματα μίσους στους πιστούς.

Ήδη οι ελληνικές υπηρεσίες, έχουν ενημερωθεί για τις κινήσεις αυτού του προσώπου και τον έχουν σε διαρκή παρακολούθηση, χωρίς όμως να έχει προκύψει κάποια σχέση του με φανατικούς ισλαμιστές. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε