Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Τι ώρα ξεκινάει – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Τι ώρα ξεκινάει – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις σήμερα αναμένεται να κορυφωθούν με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου ξεκίνησαν με τους καθιερωμένους κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο νωρίς το πρωί πριν την στρατιωτική παρέλαση. Υπενθυμίζεται επίσης ότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ υπάρχουν και αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου:

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τη σημερινή 201η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης έχει ως εξής:

06:20: Εκτέλεση 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. Παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

10.00: Πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

10:55: Κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

11.00: Παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

18:41: Εκτέλεση 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. Επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις