Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστό το Μετρό του Συντάγματος, αλλαγές στο Τραμ

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστό το Μετρό του Συντάγματος, αλλαγές στο Τραμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα στην Αθήνα λόγω της μαθητικής παρέλασεις για την 25η Μαρτίου, ενώ κλειστό είναι το Μετρό στο Σύνταγμα. 

Συγκεκριμένα, λόγω της παρέλασης για την 25η Μαρτίου έχει κλείσει η Πλατεία Συντάγματος, η οδός Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, ενώ αυτή την ώρα είναι κλειστό το Μετρό στο Σύνταγμα. Στο Τραμ στη Γραμμή 6 Τραμ “Πικροδάφνη – Σύνταγμα” τερματικός σταθμός είναι η στάση “Λ. Βουλιαγμένης.

Μαθητές αναμένεται να παρελάσουν και φέτος με υπερηφάνεια στην Αθήνα, με πολύ κόσμο να συγκεντρώνεται για να τους δει.

Μονάδες της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) έχουν αναπτυχθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι του Μετρό έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Μετρό της Αθήνας τα προβλήματα που λιμνάζουν, δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.

Τα θέματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:

  • Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.
  • Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.
  • Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
  • Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.

«Για όλα τα παραπάνω το σωματείο προκηρύσσει για αύριο Παρασκευή 24/3/22 προειδοποιητική στάση εργασίας από ώρες 21:00 έως λήξη της κυκλοφορίας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις