Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη
photo eurokinissi

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φέρνει η παρέλαση 28 Οκτωβρίου στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση 28 Οκτωβρίου στους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση και στο δήμο Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία η κυκλοφορία σε Αθήνα και Πειραιά θα διακοπεί νωρίτερα στις εξής οδούς και λεωφόρους:

Δήμος Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), από τις 09:00 μέχρι να ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση: Λ. Βασ. Αμαλίας, και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών μέχρι την πρώτη παράλληλο. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Δήμος Αθηναίων (Δοξολογία στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών), από τις 06:00 μέχρι να ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση: Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Πειραιά, από τις 06:00 μέχρι τις 14:00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Τα μέτρα για τη στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 και μπήκαν ήδη σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(1) Από ώρα 03.00 και μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατιωτική πααρέλαση, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου , καθ’ όλο το μήκος της.
Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Γ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.
Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

(2) Από ώρα 05.00 και μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατιωτική παρέλαση, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

(3) Από ώρα 07.00 σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στρατηγού Κακαβού.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης. παρέλαση 28 Οκτωβρίου

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την παρέλαση, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00 της 25-10-2018 μέχρι ώρα 15.00 της 28-10-2018.
Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2017 μέχρι πέρατος της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου 2018.
Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.
Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου.
Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018.
Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.

“Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις