Ελλάδα

Παρέμβαση Ντογιάκου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή προπονητή: Ζητάει το βούλευμα, εξετάζεται αναίρεση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο προπονητής ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από την Εισαγγελία Ναυπλίου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε το βούλευμα για την αποφυλάκιση του προπονητή μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του για ασέλγεια, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Ντογιάκος θα προχωρήσει στην αναίρεση του βουλεύματος.

Ο προπονητής είχε αποφυλακιστεί ξανά τον Απρίλιο του 2020, ωστόσο είχε συλληφθεί εκ νέου για παραβίαση των όρων που του είχαν επιβληθεί. Έχει καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη για ασελγείς πράξεις σε βάρος 36 παιδιών.

Από τα 401 έτη, εκτιτέα, βάση των ευμενέστερων διατάξεων νόμου, είναι τα 20 έτη. Ο καταδικασθέντας, βάσει των διατάξεων για την υπό όρους απόλυση κατάφερε τελικά να περάσει την πόρτα εξόδου των φυλακών στα 12,5. Είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, εις βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε ακριβώς την ίδια ποινή με το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
28η Οκτωβρίου: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης – «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που έγινα παραστάτης»
Ο Βίκτορι Μουμόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και φέτος παρέλασε για πρώτη φορά ως παραστάτης. Η χαρά του ήταν μεγάλη και τα λόγια του συγκίνησαν
O Βίκτορι Μουμόχου
Εύσημα της Common Sense Media στην Ελλάδα για το «μπλόκο» στα social media σε παιδιά κάτω των 15
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας και χαιρετίζουμε την ηγετική τους στάση», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO Τζιμ Στάιερ
Εύσημα της Common Sense Media στην Ελλάδα για το «μπλόκο» στα social media σε παιδιά κάτω των 15
Πειθαρχική έρευνα κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Φλωρίδη μετά τις δημόσιες καταγγελίες για διαφθορά στη Δικαιοσύνη
Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες του Βασίλη Φλωρίδη σχετικά με τις δικονομικές ενέργειες συναδέλφων του δικαστών και τις αναφορές του περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη σε άρθρο του στην «Καθημερινή»
Ο Άρειος Πάγος
Γιώργος Μαζωνάκης: Φαρμακευτική δηλητηρίαση δείχνουν οι τοξικολογικές – Υπερδοσολογία σε προποφόλη, μιδαζολάμη και φλουμαζελίνη
Σοβαρή αναπνευστική δυσλειτουργία προκάλεσε η φαρμακευτική δηλητηρίαση στον τραγουδιστή – Θέμα ημερών η ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων
Γιώργος Μαζωνάκης 5