Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Παρίσι: Διαβατήριο δίχως… πρόσωπο – Ένα ή δύο άτομα τρομοκράτης και πρόσφυγας στη Λέρο;

Παρίσι: Διαβατήριο δίχως… πρόσωπο – Ένα ή δύο άτομα τρομοκράτης και πρόσφυγας στη Λέρο;

Σε θρίλερ εξελίσσεται για τις ελληνικές αρχές, και όχι μόνο, η ταυτοποίηση του διαβατηρίου που βρέθηκε στην κατοχή ενός δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο “Σταντ ντε Φρανς”. Το διαβατήριο “καταγράφηκε” τον Οκτώβριο στη Λέρο, αλλά μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο. Γαλλικές και αμερικανικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για πλαστό διαβατήριο που ίσως να άλλαξε χέρια! Με λίγα λόγια, ο πρόσφυγας που καταγράφηκε με αυτό το διαβατήριο στο ελληνικό νησί, πιθανότατα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον τζιχαντιστή που σκόρπισε το θάνατο στο γήπεδο του Παρισιού. 

Οι γαλλικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει και έχουν πάρει από τις αντίστοιχες ελληνικές πληροφορίες που αφορούν πέντε άτομα (δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία), πρόσφυγες από τη Συρία που είχαν καταγραφεί το καλοκαίρι και τον Οκτώβριο στη Λέρο, στην πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων.

Βεβαιωμένα έχει περάσει το ένα διαβατήριο, ενώ μέσα στα χαρτιά του δράστη που είχε στην κατοχή του το διαβατήριο, βρέθηκε κι ένα χαρτί εξάμηνης παράτασης. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο οι γαλλικές όσο και οι αμερικανικές υπηρεσίες που συνεργάζονται έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μάλλον το διαβατήριο είναι πλαστό. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν ο νεκρός τρομοκράτης είναι το ίδιο πρόσωπο που έφτασε στη Λέρο, ή το διαβατήριο που είχε πάνω του, άλλαξε χέρια.

Πρόκειται για συριακό διαβατήριο ενός 25χρονου, που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζεται ότι η ταυτοποίησή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές στην Λέρο είχαν καταγράψει λεπτομερή στοιχεία για το συγκεκριμένο άτομο, τα οποία έχουν θέσει στην διάθεση των γαλλικών αρχών.
Σε ότι αφορά το συριακό διαβατήριο, “είναι αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών, που το έχουν στη διάθεσή τους, να διαπιστώσουν εάν είναι πλαστό ή όχι”, αναφέρουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει περάσει άλλος από την Ελλάδα, εκτός από τον 25χρονο στη Λέρο, ή πιο σωστά… το διαβατήριο που είχε στην κατοχή του ο τρομοκράτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε