Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παρίσι: Θρίλερ με τον δράστη των επιθέσεων που πέρασε από την Ελλάδα – Κυβέρνηση: Μόνο ένας ήταν, το διαβατήριο δεν ήταν πλαστό!

Παρίσι: Θρίλερ με τον δράστη των επιθέσεων που πέρασε από την Ελλάδα – Κυβέρνηση: Μόνο ένας ήταν, το διαβατήριο δεν ήταν πλαστό!

– Απίστευτο αλαλούμ με τους άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και ήταν μεταξύ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι
– Μόνο ένας πέρασε από την Ελλάδα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης
– Σύμφωνα με τις ίδιες, το διαβατήριό του, δεν ήταν πλαστό
– Το διαβατήριο ενός δράστη που πέρασε από την Ελλάδα είναι πλαστό δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος

Πόσοι από τους δράστες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι πέρασαν τελικά από την Ελλάδα; Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μόνο ένας από τους νεκρούς τζιχαντιστές τρομοκράτες της Γαλλίας είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το διαβατήριό του, δεν ήταν πλαστό.

Η διαβεβαίωση των… πηγών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έρχονται να ανατρέψουν μερικώς τα όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα. Το απόγευμα του Σαββάτου (15.11.2015) έγινε γνωστό πως ένας από τους δράστες που συμμετείχαν στις επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι, στο θέατρο Bataclan συγκεκριμένα, είχε ταυτοποιηθεί ως πρόσφυγας στη Λέρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Λίγο αργότερα, ήρθε και μια δεύτερη πληροφορία: πως ίσως και δεύτερος άνδρας, που μάλλον είχε ταυτοποιηθεί ως πρόσφυγας πάλι στη Λέρο αλλά τον Αύγουστο, ήταν ανάμεσα στους δράστες, αυτή τη φορά στο Stade de France. Η πληροφορία αυτή, δεν επιβεβαιωνόταν από επίσημες πηγές και η απάντηση ήταν “αναμένεται επίσημη ανακοίνωση”.

Η οποία δεν έχει έρθει ακόμα. Ήρθαν μόνο οι πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Και αυτές ανέφεραν πως μόνο ένας από τους δράστες είχε περάσει από την Ελλάδα και το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Το πλαστό διαβατήριο

Οι εικασίες σχετικά με το διαβατήριο του ενός από τους δράστες που είχαν περάσει από την Ελλάδα και τη Λέρο ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ, στο Stade de France είχε βρεθεί συριακό διαβατήριο κοντά στο πτώμα ενός άνδρα, ο οποίος είχε περάσει από την Ελλάδα.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε. Δεν αποκλείεται, ο δράστης της επίθεσης θα αγόρασε το διαβατήριο από την Τουρκία, όπου υπάρχει ολόκληρη… φάμπρικα παραγωγής πλαστών διαβατηρίων.

Η φωτογραφία

Η σερβική εφημερίδα Blic δημοσίευσε τη φωτογραφία από το διαβατήριο του 25χρονου Αχμέντ Αλμουχαμέντ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένας από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, παρασύροντας μαζί τους στο θάνατο τουλάχιστον 80 αθώους.

Όπως αναφέρει η Blic, ο 25χρονος Αλμουχαμέντ έφτασε στην Ευρώπη μαζί με έναν άλλο άνδρα που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες του μακελειού στη Γαλλία. Και οι δυο καταγράφηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι δυο δράστες που πέρασαν από την Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έκαναν τις επιθέσεις. Ένας από τους δράστες ήταν μόλις 15 ετών!

Πιστεύεται ότι ο Αλμουχαμέντ χρειάστηκε ένα μήνα για να φτάσει από την Ελλάδα στη Γαλλία. Στις 7 Οκτωβρίου πέρασε στη Σερβία από το Μιτροβίτσε, περνώντας από τα σύνορα με τα Σκόπια. Σύμφωνα με τη Blic, ο 25χρονος ζήτησε άσυλο στη Σερβία όταν βρέθηκε στο Πρέσεβο πριν περάσει στην Κροατία και από στην Αυστρία.

Το ότι είχε ζητήσει άσυλο από τη Σερβία το επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. “Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο”, αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του. Το μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο χωρίζει τη Σερβία από την ΠΓΔΜ. “Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε