Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Παρουσία Κουρουμπλή το 7ο Συμπόσιο Ειρήνης στην Αθήνα

Παρουσία Κουρουμπλή το 7ο Συμπόσιο Ειρήνης στην Αθήνα

Η Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια Ελλάδος πραγματοποίησε το 7ο Εθνικό Συμπόσιο Ειρήνης στις 16 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα. Το θέμα του συμποσίου ήταν “Τα θεμέλια της αιώνιας ειρήνης”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διάφοροι θρησκευτικοί, πολιτικοί, διπλωματικοί, πολιτικοί και ανθρωπιστικοί ηγέτες από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εκφράστηκαν θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ακολούθησαν οι ομιλίες.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών της φετινής εκδήλωσης συγκαταλέγονταν:
Ο κ. Moussa Sangare – Πρόεδρος και Συντονιστής της Κοινότητας της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα / Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων
Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών/πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ελλάδος/πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Ελλάδος
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Δρ Αρίσταρχος – Βασίλειος Γκρέκας – Επίκουρος Καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών & Αρχιμανδρίτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο κ. Marco Notarbartolo di Sciara – Προϊστάμενος της Μονάδας Πεδίου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα – Εκπροσωπώντας την Εκπρόσωπο της χώρας κα Maria Clara Martin της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
O Αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Ντάγκας – Γενικός Βικάριος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Εκπροσωπώντας τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Αποστολικό Διοικητή της Ρόδου.
Ο Ιμάμης Ατά-ουλ Νασίρ – Εθνικός πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδος.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο κ. Abdullah Wagishauser – Εθνικός Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Γερμανίας. Εκπροσώπησε την Αυτού Αγιότητα του Χαλίφη Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ & Επικεφαλής της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.
Γραπτά μηνύματα από την κα Ειρήνη Αγαθοπούλου βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αρχιεπίσκοπο Jan Romeo Pawlowski Αποστολικό Νούνσιο & εκπρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου, τον κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη Δήμαρχο Χανίων Κρήτης & την Αγιότητα του Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, Χαλίφη & Επικεφαλής της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις