Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρουσία Παυλόπουλου τα εγκαίνια της έκθεσης “Μαρία Κάλλας” [pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η επιστήμη της Φυσικής έχει αποδείξει ότι ένα υπερμεγέθους μάζας άστρο μπορεί να έχει σβήσει στα βάθη του Σύμπαντος, όμως η λάμψη του θα εξακολουθεί να φθάνει «κραταιή» γι’ αμέτρητα χρόνια στην Γη, μέχρις ότου η τελευταία αναλαμπή του, ταξιδεύοντας με την ασύλληπτη ταχύτητα του φωτός, διασχίσει όλη την τεράστια απόσταση που το χωρίζει από τον μικρό Πλανήτη μας».

Αυτό ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στα εγκαίνια της έκθεσης «Maria Callas- Ο μύθος ζει» στο “Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη».

Για να συνεχίσει: «Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το υπέρλαμπρο άστρο της Μαρίας Κάλλας, που μετά τον θάνατό της το φως του λούζει και θα λούζει ευεργετικά το σύμπαν της Τέχνης».

Ακολύθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Το διαμέτρημα μιας προσωπικότητας προσδιορίζεται και από το πόσο γρήγορα περνά, μετά τον θάνατο, από την ιστορία στον μύθο: Όσο μεγαλύτερη η προσωπικότητα, τόσο πιο γρήγορα συντελείται η μετάστασή της από τον χώρο της ιστορίας στην επικράτεια του μύθου.

Η Μαρία Κάλλας αποτελεί απτό και εμβληματικό παράδειγμα της αλήθειας αυτού του κανόνα. Τα ιστορικά στοιχεία για την Κάλλας άρχισαν ήδη να θαμπώνουν, καθώς τα καταυγάζει η λάμψη του μύθου της. Ενός μύθου που διαμορφώνεται ανεπαίσθητα πάνω σε δύο, κατά βάση, αντηρίδες. Την πρώτη συνθέτει η σταδιακή συνειδητοποίηση και αναγνώριση του τεράστιου -στην ουσία κυριολεκτικώς μοναδικού- ταλέντου της. Την δε δεύτερη προσδιορίζει η βαθιά -και «επώδυνη» προϊόντος του χρόνου- νοσταλγία της «Ντίβας». Εκείνης που η φωνή της, φωνή και της Πατρίδας της, της Ελλάδας όπου έζησε ένα αδιανόητο κράμα ευτυχίας και δυστυχίας, αγκαλιάζει μελωδικά και αδιάλειπτα την Οικουμένη», ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε