Ελλάδα

Πάσχα 2016: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Με πασχαλινό ωράριο θα λειτουργούν από την Πέμπτη 21 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναλυτικότερα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου, καθώς και το χρονικό διάστημα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Την Κυριακή των Βαΐων (24/4), όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να παραμείνουν ανοιχτά βάσει του νόμου 4177/2013, με προτεινόμενο ωράριο 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στη μία μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και τη Δευτέρα 2/5 και την Τρίτη 3/5 θα παραμείνουν κλειστά (στις 3/5 λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς).

Στο μεταξύ, από την Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που προβλέπεται από τον νόμο 4177/2013 και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μηνός. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου. Επειδή η πρώτη Κυριακή της περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του κράτους (Κυριακή του Πάσχα), η δυνατότητα αυτή μετατίθεται, με βάση το νόμο,για την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου με προτεινόμενο ωράριο 11π.μ. έως 6μ.μ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Οι γιατροί έκαναν 300 πλασμφαιρέσεις τον χρόνο – «Ασθενείς κατέρρεαν και η 56χρονη συνέχιζε» λέει νοσηλεύτρια
Τα μηνύματα του υπνοθεραπευτή με την 56χρονη, τα τελευταία λεπτά του Μαζωνάκη μέσα στην κλινική και η κατάθεση της νοσηλεύτριας που «καίει» τους γιατρούς
Γιώργος Μαζωνάκης
«Η πρεσβεία μας ενημέρωσε 12 ώρες μετά την έκρηξη, προσπαθώ να παραμείνω δυνατός» λέει ο ξάδερφος δύο θυμάτων στην Πλάκα
Ο ξάδερφος της Φλορίντα και του Φλόριν Χότζα τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων είναι σε σοκ - Στο newsit.gr μίλησε και η ηλικιωμένη γειτόνισσα που απεγκλωβίστηκε από το διπλανό κτίριο
Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα