Ελλάδα

Πάσχα 2022: Θα γιορταστεί με αυτά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βγήκε το νέο ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που ισχύουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, έως και την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, παραμένει η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση απιστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειοονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού , ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19. Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές ώρες στο Ρέθυμνο: Ξεπερνά τα 15 χλμ το μέτωπο της φωτιάς - Καθηλωμένα τα εναέρια μέσα λόγω των ανέμων, μπαράζ εκκενώσεων
Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στη Σητεία - 224 πυροσβέστες με 53 οχήματα στο μέτωπο του Ρεθύμνου - Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πυροσβέστες
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Σητεία και Λέσβο – Θρήνος για τους τρεις νεκρούς πυροσβέστες
Μέτωπα πολλών χιλιομέτρων και στις τρεις περιοχές με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση - Φόβοι για νέες αναζωπυρώσεις τις επόμενες ώρες
Φωτιά στη Λέσβο
6