Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πάσχα στο μπαλκόνι και φέτος: Πώς φτάσαμε στο «στοπ» των μετακινήσεων (video)

Πάσχα
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Από τις ελπίδες για Πάσχα στο χωριό, στην… προσγείωση του Πάσχα στο μπαλκόνι, ξανά. Κι αυτό το Πάσχα… μένουμε σπίτι, καθώς στην κυβέρνηση καταλήγουν να μην πάρουν ρίσκα ενόψει του παράλληλου ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, αλλά και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου όπως είναι ο προγραμματισμός.

Θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα, επομένως τα σενάρια για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων μπήκαν στο συρτάρι, άρα και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, στα οποία εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το σύστημα υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι και το ΕΣΥ στην πρωτεύουσα δοκιμάζεται σκληρά.

Click4more: Φόβοι για υπερμετάδοση «superspreader» στις πλατείες των κορονοπάρτι – Πού βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας

Για τα κορονοπάρτι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δύσκολη εξίσωση, με φόβο επεισοδίων, διαδηλώσεων και περαιτέρω διασποράς σε περίπτωση παρέμβασης της ΕΛΑΣ. Εξετάζεται η προληπτική περιφρούρηση πλατειών όπως της Βαρνάβα, ενώ επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις