Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πατήσια: Μαχαίρωσε και λήστεψε 16χρονο γιατί προσέβαλε την ξαδέρφη του

Πατήσια: Μαχαίρωσε και λήστεψε 16χρονο γιατί προσέβαλε την ξαδέρφη του

Τις στιγμές του τρόμου και αγωνίας που εκτυλίχθηκαν τόσο εντός σχολείου όσο και σε δρόμους γύρω από αυτό όπου ένας 17χρονος μαχαίρωσε έναν 16χρονο και τον λήστεψε περιγράφουν στο newsit.gr αυτόπτες μάρτυρες και μαθητές του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην περιοχή των Πατησίων.  

Ο 16χρονος και ο αδερφός του 17χρονου, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές τους που μιλάνε στο newsit.gr, είχαν “προηγούμενα”. Παλιότερα ήταν φίλοι. Όμως, όπως λένε οι συμμαθητές τους, όλα άλλαξαν στη σχέση των δύο αγοριών όταν ο 16χρονος, που δέχτηκε τις δύο μαχαιριές, έκανε σχέση με την ξαδέρφη του συμμαθητή του. Ο αδερφός του δράστη ισχυριζόταν ότι ο 16χρονος “έβγαζε” φήμες για την ξαδέρφη του. Μάλιστα είχε απειλήσει το θύμα, σύμφωνα με τους συμμαθητές των παιδιών, ότι θα φέρει στο σχολείο τον μεγαλύτερο αδερφό του να τον φοβερίσει. Κι έτσι έγινε. 

Το περιστατικό που σημειώθηκε την Δευτέρα ξεκίνησε μετά με έναν μεγάλο καυγά του 16χρονου με τον 17χρονο δράστη. Ο 17χρονος, ο οποίος είχε πάει στο σχολείο για να βρει το θύμα, χτύπησε, μαχαίρωσε και λήστεψε τον 16χρονο, καθώς του απέσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Όταν τα δύο αγόρια άρχιζαν να διαπληκτίζονται παρενέβη ένας καθηγητής για να τους χωρίσει. Το περιστατικό όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αν και το θύμα προσπάθησε να ηρεμήσει τον 17χρονο, τελικά δεν τα κατάφερε.  

Έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε

“Ήρθε ο 17χρονος στο σχολείο και άρχισαν να μιλάνε και να τσακώνονται. Μετά πήγαν λίγο πιο πάνω, προς τον στίβο. Τσακώνονταν και πήγε και τους χώρισε ένας καθηγητής μας. Μετά από αυτό χωρίστηκαν και μετά πήγαν και τσακώθηκαν μπροστά σε ένα μαγαζί”, λέει στο newsit.gr μία μαθήτρια του σχολείου, ενώ μία άλλη συμπληρώνει “Άρχισαν να τσακώνονται και ακούσαμε τον 17χρονο να λέει στον 16χρονο “Δεν είναι πράγματα αυτά που κάνεις”. Και μετά τους χώρισαν κάτι καθηγητές αλλά συνέχισαν έξω από το σχολείο.” 

Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον 16χρονο. 

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες  

Ο Ιδιοκτήτης καταστήματος και μάρτυρας του τσακωμού, Οδυσσέας Μπουζούκας, μιλώντας στο newsit.gr είδε το μεσημέρι κατά τις 2 δυο παιδιά να τσακώνονται. “Κατέβαιναν τρέχοντας και πιάστηκαν και έπεσαν κάτω μαζί. Αναρωτιόμουν παίζουν ή μαλώνουν, δεν ήξερα. Και άρχισε ο ένας να χτυπάει τον άλλον. Του έριξε δύο γροθιές και μετά τον κλώτσαγε και μετά εξαφανίστηκαν. Ήταν μόνο οι δυο τους και μετά κατέβηκαν και κάτι άλλα παιδιά. Μέχρι να βγω έξω είχαν φύγει”. 

Αμέσως μετά το περιστατικό, έντρομος ο 16χρονος που είχε δεχθεί τα δύο μαχαιριές, διέσχισε την οδό Ταϋγέτου προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.  

“Βρισκόμουν εδώ με κάποιους πελάτες και κάποια στιγμή έρχεται ένας μελαχρινός νεαρός με άλλους δυο και μας είπαν “μας μαχαιρώσανε”. Δεν έδειχνε μαχαιρωμένος, δεν φαινόταν κάτι, ήταν σκούρα τα ρούχα του. Του λέω αν σε μαχαίρωσαν να πάρουμε την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τον ρώτησα ποιος τον μαχαίρωσε. Μου απάντησε αμέσως έντρομος “Δεν θέλω να πω”. Μετά τον ρώτησα που τον μαχαίρωσαν και μου κατέβασε λίγο το παντελόνι και όντως είδα το πόδι του γεμάτο στα αίματα. Και τους είπα “πάρτε τηλέφωνο εσείς” αλλά δεν μου απάντησαν τίποτα. Δεν είχαν κινητά μαζί τους. Ε τους λέω να πάρουμε τηλέφωνο. Και τότε μου λένε και τα τρία παιδιά “Όχι” και αμέσως έφυγαν”. 

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο που βρισκόταν τραυματισμένος έφτασε το ασθενοφόρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αυτή την ώρα το 16χρονο θύμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση στο σπίτι του και αναμένεται σε λίγες ημέρες να επιστρέψει στις σχολείο. Συμμαθητές του 16χρονου χαρακτηρίζουν το αγόρι ως ένα ήρεμο παιδί που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Χθες το πρωί εμφανίστηκε και η μητέρα του 16χρονου στο σχολείο για να δηλώσει τις απουσίες του γιου της. Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη την ίδια μέρα της επίθεσης από τις αρχές, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και το κινητό του 16χρονου. 

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις