Πέμπτη, 23 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πάτρα – Ανδρέας Ηλιάδης: «Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνει για την κεταμίνη ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου»

Πάτρα – Ανδρέας Ηλιάδης: «Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνει για την κεταμίνη ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Ρούλα Πισπιρίγκου»

Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης λύνει τη σιωπή του και μιλάει για την κεταμίνη, την Ρούλα Πισπιρίγκου και τις κινήσεις των γιατρών, στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και συνεχίζει να «δείχνει» τους γιατρούς για τη χορήγηση κεταμίνης στην άτυχη Τζωρτζίνα, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, προχωράει σε νέες δηλώσεις. Ο εντατικολόγος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει όλα όσα έγιναν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, τότε που η 9χρονη νοσηλευόταν και έδινε μάχη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Τονίζει πως το παιδί έλαβε κεταμίνη μία φορά και αναλύει το λάθος που κάνει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την 33χρονη, τις τελευταίες μέρες.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε στο Mega και έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα. Ο κύριος Ηλιάδης δήλωσε συγκεκριμένα πως, «τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής.

Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα που δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή».

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον γιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», συνέχισε.

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση», κατέληξε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συμπλήρωσε σχετικά με την έκτακτη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνας. «Καταρχάς η κεταμίνη είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται όχι σε διάρκεια, αλλά στο περιβάλλον της εντατικής. Άνθρωποι ανίδεοι προσπαθούν να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των γιατρών. Δεν θα δούμε ποτέ την κεταμίνη να χορηγείται σαν την αντιβίωση», δήλωσε σχετικά.

«Ο κ. Ηλιάδης μας λέει το πρωτόκολλο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει καταγραφεί η χρήση της. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Ο κ. Ηλιάδης μας λέει ότι, όταν κάποιος κάνει χρήση μίας αμπούλας την καταγράφει και την αντικαθιστά για να είναι σταθερή η παρουσία της στην εντατική θεραπεία», επεσήμανε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις