Στην «τσιμπίδα» της ΕΛΑΣ έπεσαν δύο άτομα στην Πάτρα, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα παραλάμβαναν δέμα με κάνναβη, το οποίο είχε αποσταλεί από τη Γαλλία.
Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν έναν άνδρα σε μεταφορική εταιρεία, σε κεντρικό σημείο στην Πάτρα, όπου είχε πάει προκειμένου να παραλάβει δέμα από τη Γαλλία.
Κατά τον έλεγχο του δέματος βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 2,5 κιλών, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛΑΣ να τον συλλάβουν.
Ακολούθησε έρευνα για τον τελικό παραλήπτη του δέματος, τα στοιχεία του οποίου φέρεται να υπέδειξε ο συλληφθείς.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και το δεύτερο άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, κατασχέθηκαν, ζυγαριές ακριβείας και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
2,3 γραμμάρια κοκαΐνης,
5 γραμμάρια κάνναβης,
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
140 ευρώ,
93 νάιλον συσκευασίες και
2 χάρτινους κυλίνδρους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
