Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα – «Έκρηξη» του ιατροδικαστή Λέων: «Απαντούν καφετζούδες για την υπόθεση και δε μπορούμε οι ιατροδικαστές»

Πάτρα – «Έκρηξη» του ιατροδικαστή Λέων: «Απαντούν καφετζούδες για την υπόθεση και δε μπορούμε οι ιατροδικαστές»

Με τις εισαγγελικές αρχές να έχουν ζητήσει νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις για τους θανάτους της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας από την Πάτρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε το πρωί για τον «πόλεμο» των συναδέλφων του, που έφερε τις δικαστικές αρχές σε αυτό το σημείο.

Με τον θάνατο της μεγαλύτερης από της τρεις αδελφούλες, της 9χρονης Τζωρζίνας, να έχει αποδοθεί πλέον στην χορήγηση κεταμίνης και την μητέρα των παιδιών να είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία αυτού του κοριτσιού, απομένει να ξεκαθαριστεί τι είναι αυτό που σκότωσε τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας. Και κάπου εδώ, αρχίζουν οι διαφωνίες των ιατροδικαστών…

Ο ασφυκτικός θάνατος και η «συναδελφική αλληλεγγύη»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων από την πρώτη στιγμή είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου και στα δύο παιδιά. Και στην Μαλένα και στην Ίριδα. Ενδείξεις που πλέον, έγιναν περισσότερο «ορατές» υπό το πρίσμα της ενδεχόμενης δολοφονίας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις, όταν δηλαδή πέθαναν τα παιδάκια -και χωρίς να υπάρχει τότε η υποψία δολοφονίας- ήταν πολύ διαφορετικές: Υπατική ανεπάρκεια για την 3,5 ετών Μαλένα και ένα πρόβλημα στην καρδιά για το μωράκι, την Ίριδα.

«Εδώ έχουμε τρεις πραγματογνώμονες. Είμαι ξεκάθαρος: Κανείς δεν είχε δόλο. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτός ο επιστημονικός εγωισμός και να αφήσουμε επιτέλους να μιλήσει η ιατροδικαστική επιστήμη».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κύριος Λέων διευκρίνισε ότι όσοι ιατροδικαστές δεν εμπλέκονται στην υπόθεση, λένε ό,τι και εκείνος. Ότι δηλαδή, στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, υπάρχουν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου.

Αντίθετα, όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση (δηλαδή οι ιατροδικαστές που είχαν βγάλει τα αρχικά πορίσματα για τα παιδάκια) «βάζουν τον επιστημονικό τους εγωισμό, πάνω από την εξιχνίαση μίας υπόθεσης. Είναι απαράδεκτο!» είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Και συνέχισε: «Όλοι η κοινότητα να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια (στην Μαλένα) με αυτούς τους δείκτες και εμείς να λέμε το αντίθετο. Είναι απαράδεκτο να μας λένε όλοι οι καρδιολόγοι της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει αγενεσία της καρδιάς (στην Ίριδα) και εμείς να λέμε ότι υπάρχει. Είναι αδύνατον να υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο παιδιά οι οποίες είναι πεντακάθαρες και να λέμε χθες όλη τη μέρα ότι υπάρχει ενδεχόμενο δηλητηρίασης».

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον επικαλούνται πλέον όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν μελετήσει την υπόθεση. Όλοι!.. Αν δεν είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε την συναδελφική αλληλεγγύη για να δείξουμε την αλήθεια, ας φέρουμε πραγματογνώμονες από το εξωτερικό».

«Απαντούν ξεκάθαρα χαρτορίχτρες στο Twitter και όχι ιατροδικαστές»

«Εμένα με στενοχωρεί μία υπόθεση σαν αυτή που σωστά το χαρακτήρισαν ως έγκλημα του αιώνα, να γίνει μία διαμάχη μεταξύ ιατροδικαστών. Γιατί θέλουμε ουσιαστικά απέναντι στην αλήθεια, να υπερισχύσει η συναδελφική αλληλεγγύη, μη βλέποντας ότι αυτή τη στιγμή έχουμε θύματα τρία παιδιά, τρία αγγελούδια. Και παράλληλα έχουμε μία κοινωνία που περιμένει από εμάς τους ιατροδικαστές να δίνουμε λύσεις και όχι να κρυβόμαστε…».

Και ο κύριος Λέων κατέληξε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο να απαντούν ξεκάθαρα για την υπόθεση, στο Twitter, καφετζούδες και δε μπορούμε εμείς οι ιατροδικαστές να πούμε ξεκάθαρα το τι έγινε σε αυτά τα δύο παιδιά. Είναι ντροπή». 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις