Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Ελπίδες να «μιλήσει» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Τι ερευνούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Πάτρα: Ελπίδες να «μιλήσει» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Τι ερευνούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Με την ελπίδα να «μιλήσει» το τάμπλετ της άτυχης Τζωρτζίνας, ανοίχτηκε το πρωί του Σαββάτου ο τάφος της, στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα.

Το 9χρονο κοριτσάκι ήταν το τελευταίο που έφυγε από τη ζωή, μετά τις δύο αδερφούλες του, ηλικίας 3,5 ετών και 9 μηνών και μαζί του, θάφτηκε το συγκεκριμένο τάμπλετ μετά από επιθυμία της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Βγάζοντας το τάμλετ και ανακτώντας τα στοιχεία, οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν κάτι -οτιδήποτε- που μπορεί να τους οδηγήσει στην άκρη του νήματος.

Το άνοιγμα του τάφου

Ο τάφος της μικρούλας ανοίχτηκε μετά από εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της, από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πριν την έναρξη της εκταφής τελέστηκε τρισάγιο. Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικοί, εισαγγελέας, ο ιερέας που διάβασε το τρισάγιο, συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου, αλλά και ιδιώτης ερευνητής, που ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Το τάμπλετ έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο.

Αν ισχύει το δεύτερο βέβαια, αποτελεί ερώτημα το γεγονός πώς ένα παιδί που για 9 μήνες δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει τάμπλετ -λόγω της εγκεφαλοπάειας- θεωρήθηκε ότι είχε αυτό ως «αγαπημένο αντικείμενο».

Τι θα μπορούσαν να βρουν στο τάμπλετ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί θα ψάξουν να βρουν ενδεχόμενα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου: Αναζητήσεις ή/και επαφές της και αν υπάρχουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη διαδρομή της κεταμίνης.

Επίσης, αναμένεται το πόρισμα από την άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου καθώς υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι εντοπίστηκαν οχτώ κινητά.

«Δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του δικηγόρου της πως «δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας».

Το ίδιο έσπευσε να υποστηρίξει και η αδελφή της Δήμητρα η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η Τζωρτζίνα έβλεπε κινούμενα σχέδια στην ηλεκτρονική συσκευή.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί στο τάμπλετ όταν είχε ερωτηθεί από την Αγγελική Νικολούλη για ποιο λόγο έψαχνε να δει αν υπάρχουν κάμερες στον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η κόρη της. Η μητέρα της Τζωρτζίνας είπε πει πως φοβόταν μην της κλέψουν τη συσκευή…

Υπάρχει συνεργός στην προμήθεια της κεταμίνης;

Εκτός από τις αναζητήσεις που ενδεχομένως να έχουν γίνει ηλεκτρονικά, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους και σε ένα συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι «μπλεγμένο» με ναρκωτικά και θα μπορούσε να της προμηθεύσει αυτή την ουσία.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGΑ ο Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», «για την κεταμίνη φαίνεται πως υπάρχει συνδυαστική διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε την αναζήτηση στο διαδίκτυο και μετά το πιθανότερο είναι ότι την προμηθεύτηκε χέρι με χέρι. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι συγγενής της αυτός που της την έδωσε»…

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις