Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Έτσι «δένεται» η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά – Η νέα ανάλυση που κάνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Πάτρα: Έτσι «δένεται» η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά – Η νέα ανάλυση που κάνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και αρνείται τα πάντα…

Από τις 5 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ακριβώς ένα μήνα μετά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά και εκφράζει μέσω του δικηγόρου της, τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στο Mega μίλησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας. «Για τη Μαλένα, προφανώς μιλάμε για καθυστέρηση της κλήσης των γιατρών. Οι γιατροί δίνουν σημαντικά στοιχεία για όταν βρήκαν το παιδί. Εφόσον καταθέσουν ότι είδαν ένα παιδί με κυάνωση στα χείλη του, ένα μελανιασμένο παιδί, είναι ένα σημαντικό εύρημα που δεν υπάρχει στην ιατροδικαστική έκθεση και θα βοηθήσει στο παζλ για να καταλήξουμε για την αιτία θανάτου. Το μελάνιασμα στα χείλη είναι ένα εύρημα συμβατό με ασφυκτικό θάνατο», τόνισε ο κ. Λέων σχετικά με το θάνατο της μικρής Μαλένας.

Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τις Μαλένα και Ίριδα, το οποίο φαίνεται πως καθυστερεί, ο ίδιος είπε ότι «στην αρχή παλεύαμε με τους εαυτούς μας, το αν έχουμε κάνει λάθος και πρέπει να το παραδεχτούμε, και τρία παιδιά που είχαν πεθάνει και έπρεπε να πούμε την επιστημονική αλήθεια. Δε με αγχώνει ότι οι συνάδελφοί μου επανελέγχουν την υπόθεση, είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Η δύσκολη διαδικασία ήταν να πειστούν οι Αρχές να οδηγηθούμε σε νέα πραγματογνωμοσύνη».

«Εκτιμώ ότι οι ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει αρχικά τις υποθέσεις των παιδιών θα κληθούν μετά το νέο πόρισμα. Δεν είναι εύκολο να εκθέσεις ένα συνάδελφο. Φαίνεται πως θα έχουμε μια θαρραλέα εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται πρέπει να δέσουν την υπόθεση από παντού. Πρέπει να μην αφήσουν κενό, γιατί μετά θα δημιουργηθεί και άλλο θέμα», σχολίασε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις