Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: «Έτσι θα βρεθεί ο ένοχος για την κεταμίνη» – Η συμβουλή που μπορεί να δέσει οριστικά το θρίλερ

Πάτρα: «Έτσι θα βρεθεί ο ένοχος για την κεταμίνη» – Η συμβουλή που μπορεί να δέσει οριστικά το θρίλερ

Την ώρα που τα νέα στοιχεία για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, διαδέχονται το ένα το άλλο, ένας πολύπειρος ιατροδικαστής κάνει μια πρόταση που πρέπει να αξιολογηθεί. Μια σκέψη που ίσως κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Εδώ και λίγες ώρες το θρίλερ από την Πάτρα, πήρε νέα διάσταση και η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται τα περιθώρια να στενεύουν. Το tablet της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας, έφερε «στο φως» πολύ σημαντικά στοιχεία. Η 33χρονη κατηγορουμένη πριν το θάνατο της άτυχης Τζωρτζίνας, αναζητούσε στο διαδίκτυο τοξικές και αναισθητικές ουσίες. Τρεις ημέρες πριν πεθάνει το παιδί βρέθηκαν ειδοποιήσεις από τη Google με προσφορές για τη θανατηφόρα ουσία κεταμίνη. Αυτή που τελικά της χορηγήθηκε και της στοίχισε τη ζωή. Αυτό όμως ίσως να μην αποδειχθεί αρκετό για να δεθεί πλήρως η υπόθεση. Ίσως χρειαστεί κάτι ακόμα…

Τριάντα επτά χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Ψαρούλης, είχε καταφέρει να λύσει το γρίφο μίας υπόθεσης που θυμίζει πολύ τα όσα παρακολουθεί σοκαρισμένο το πανελλήνιο στην Πάτρα. Τότε που μία γυναίκα σκότωνε τα παιδιά της με βαρβιτουρικά χάπια μέσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, του ξύπνησαν μνήμες από το 1985 και δηλώνει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» πως η επιστήμη θα βρει τις απαντήσεις. «Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί και εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά. Η κεταμίνη ευρέθη, αλλά το ζήτημα είναι ποιος την έδωσε», λέει ο ιατροδικαστής.

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών. «Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Στέλνοντας για ανάλυση, το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και τα δύο χρόνια θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το χρονικό του εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, που είχε συνταράξει την Ελλάδα, πριν από δεκαετίες…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις