Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: «Να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο»

Πάτρα – Ιατροδικαστής Λέων: «Να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο»

«Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο», τονίζει ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα και επισημαίνει πως το μυστήριο θα διαλευκανθεί με τις συνεντεύξεις που δίνει η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα ότι «η μητέρα κάνοντας δηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά, μέχρι τον θάνατο των τριών παιδιών, βοήθησε και εμένα και τους συναδέρφους, προσθέτοντας πως ένας ιατροδικαστής ξεκινά την έρευνά του με τη λήψη ενός ιστορικού.

«Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων και κατόπιν, επισήμανε πως από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψιν των ιατροδικαστών.

«Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» τόνισε ο κ. Λέων.

Παρόλα αυτά, ο ιατροδικαστής δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι τελικά η ειδική επιτροπή θα οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα και θα αναθεωρήσει την αρχική αιτία θανάτου που είχε παρουσιαστεί. Την ίδια ώρα, επισήμανε πως πρέπει να δικαιολογηθούν τα δύο τραύματα που έχουν βρεθεί στα δύο παιδιά σε ανατομικές περιοχές, καθώς και το αίμα στο πανάκι της Ίριδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις