Κυριακή, 21 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάτρα – Μανώλης Σφακιανάκης: «Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας»

Πάτρα – Μανώλης Σφακιανάκης: «Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας»

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τα ευρήματα του τάμπλετ της Τζωρτζίνας τα οποία θα διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου της και στην υπόθεση αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στα δεδομένα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας. «Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, όλα είναι στον αέρα. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, ήγγηκεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ», ανέφερε αρχικά.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία είναι στο μικροσκόπιο των αρχών», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως επισημαίνει οι ερευνητές εξετάζουν εξονυχιστικά το τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας. «Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλλο και φτερό το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες».

«Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ «ακούει». Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις