Ελλάδα

Πάτρα: Μητέρα γέννησε έξι παιδιά με καισαρική, παρά τους κινδύνους λόγω του βάρους της και πλησιάζει το ρεκόρ Γκίνες

Παρά τους κινδύνους λόγω του βάρους της - Τι λέει ο μαιευτήρας της
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μητέρα στην Πάτρα γέννησε έξι φορές με καισαρική τομή παρά τους κινδύνους λόγω του βάρους. Μια ιδιαίτερα σπάνια ιατρική περίπτωση καθώς οι πολλαπλές καισαρικές τομές απαιτούν αυξημένη προσοχή λόγω των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να εμφανιστούν σε κάθε νέα εγκυμοσύνη και χειρουργική επέμβαση.

Η γυναίκα από την Πάτρα κατάφερε να γεννήσει έξι υγιή παιδιά με καισαρική τομή, με το πιο πρόσφατο παιδί να έρχεται στον κόσμο το 2026. Η Σούρα Χρυσάνθη, η οποία ούσα σε παραπάνω από το επιτρεπόμενο -για εγκυμοσύνη- σωματικό βάρος, κατάφερε να φέρει στον κόσμο όχι ένα…ούτε δύο…, αλλά έξι υγιέστατα μωράκια με καισαρική -με το τελευταίο της μωράκι να γεννιέται φέτος, γεγονός πρωτοφανές και αξιοσημείωτο.

Μιλώντας στο Patrapress.gr, ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, Νικόλαος Οικονομόπουλος, για την καισαρική, τόνισε πως είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις σε μια γυναίκα ιδιαίτερα ευτραφή και είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως συνιστώνται μέχρι τρεις καισαρικές το πολύ. 

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, «όταν το επιθυμεί η γυναίκα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και τη μητέρα και το έμβρυο. Δεν είναι πολλοί οι γυναικολόγοι που αναλαμβάνουν τέτοιες καισαρικές. Η έκτη ήταν η πιο επικίνδυνη». Όπως αναφέρει, η τρίτη καισαρική αποτελεί ήδη μια αρκετά δύσκολη επέμβαση, ενώ στην έκτη τα δεδομένα γίνονται σαφώς πιο σύνθετα και οι κίνδυνοι αυξάνονται.

kaisariki patrapress
Η Σούρα Χρυσάνθη και ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, Νικόλαος Οικονομόπουλος / patrapress

Όπως αναφέρει η γυναίκα βρισκόταν υπό συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση σε όλες τις εγκυμοσύνες της, με όλες τις επεμβάσεις να ολοκληρώνονται με επιτυχία και τα παιδιά να γεννιούνται υγιή.

Η γνωριμία που ξεκίνησε μέσα σε μια δύσκολη εφημερία

Η ιστορία της συγκεκριμένης οικογένειας με τον γιατρό ξεκινά αρκετά χρόνια πριν. Η γυναίκα νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν ήδη σε εγκυμοσύνη και η κατάστασή της ήταν επιβαρυμένη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο, εκείνο το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια», βρισκόταν σε εφημερία και ανέλαβε επειγόντως την περίπτωση. «Ο γιατρός που την παρακολουθούσε δεν ήρθε εκείνο το βράδυ. Ήταν σε δύσκολη κατάσταση και έτοιμη να γεννήσει».

Έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη καισαρική. «Έτσι γνωριστήκαμε και ακολούθησαν και οι επόμενες», ανέφερε στο Patrapress o κ. Οικονομόπουλος. Ο ίδιος εξηγεί ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τους κινδύνους.

«Όφειλα ως γιατρός να ενημερώσω για τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης. Κάθε επόμενη εγκυμοσύνη σχεδιαζόταν με ιδιαίτερο τρόπο. Οι έλεγχοι γίνονταν συστηματικά, υπήρχε συχνή επικοινωνία και κάθε απόφαση είχε ως στόχο την προστασία της μητέρας και του παιδιού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι δύο γιατροί προσφεύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης τους για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του 58χρονου και της 56χρονης χαρακτηρίζει την αναβάθμιση της κατηγορίας «παντελώς αναιτιολόγητη» και προαναγγέλλει θα προσβάλει άμεσα το ένταλμα προσωρινής κράτησης στο αρμόδιο συμβούλιο
Γιατρός 5
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Η καθυστέρηση υπήρξε από τους κατηγορούμενους και όχι από εμάς», απαντά το ΕΚΑΒ
Απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των γιατρών για καθυστέρηση του ασθενοφόρου, οι εργαζόμενοι επικαλούνται τα επίσημα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα
Ασθενοφόρο 7
Εισαγγελική παρέμβαση για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και όποιον άλλο δημόσιο φορέα όφειλε να ελέγξει το ιατρείο του Κολωνακίου 
Με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προχωρήσει ο ΙΣΑ ώστε να ελέγξει τους δύο γιατρούς
Το ιατρείο στο Κολωνάκι που έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης 59